2019-09-05
今日午餐去左食之前未試過既函館。🧐我叫左個漢堡排餐,佢個餐包曬前菜、主食、白飯、麵豉湯同綠茶,都幾豐富吓👍🏻。佢個漢堡排都幾厚身,食落去肉質鮮嫩,而且都幾多牛肉汁🤤。佢塊排都燒得唔錯,唔會過熟,可惜冧左 d、唔夠 Crispy 😅。佢仲放左 d 白蘿蔔蓉係塊排上面,兩樣野一齊食會幾 fresh,減少左漢堡排本身比較重油膩既味道😍。整體成個 set 都唔錯,配白飯一流🤩。至於友人個個金味噌蝦湯拉麵就一般般😔。佢味噌味比較重,所以有少少咸😖。而且個蝦味唔算太出,唔知係咪因為味噌味太重。而且個肉都偏肥,加上湯底本身比較油,所以成件事都比較油膩😟。而佢既吉烈炸漢堡扒餐都唔錯,炸得幾香口😗,不過每一塊都唔算厚,所以肉既份量比較少🤨。整體而言,呢一餐正正常常,以 90 蚊一個 full set lunch 黎講,性價都可接受🤔。