2019-08-27
食過幾次,食過小籠包、韭菜餃上海麵、嫩雞煨面、同埋最近一次食嘅上海雲吞。小籠包普普通通皮比較厚都有汁,但係以小食都買到小籠包來講已經好好。韭菜餃上海麵, 韭菜餃幾好味,鮮又有肉汁,但係啲面好普通,似乾面煮成,用粗身少少嘅新鮮面會好啲。嫩雞煨面價錢太貴,42蚊無咩料,湯似史雲生個啲, 食過屯門嘅醉上海啲湯就好鮮,啲雞肉都食得出係新鮮雞。呢間嘅雞肉冇咩味, 面又唔係特別出色,太貴。今次食嘅上海雲吞食到有少少嬲,大佬,一收到成個廣東雲吞咁嘅外表,一口咬落,娃娃菜豬肉。娃娃菜?同埋咁樣包法?是但google9成9都應該包成元寶咁啦係咪呀?上海雲吞黎講。同埋勁唔好食,肥肥地,散散地,衰過屋企包。32蚊我唔去對面街食26蚊四大粒既鮮蝦乒乓雲吞?