2022-05-27 1150 瀏覽
今日一行八人成個部門去食飯,本來book咗枱食川菜叫餸食飯,但因為我哋有五個係男仔,所以最後決定揀間任食火鍋,等啲男同事可以暢飲一番。因為如果叫餸食飯一來份量少,而且唔化算。好多間系星期四都full booking, 又或者見到有啲食評好差!最後揀咗位於旺角兆萬中心「點鍋」!地點都容易搵嘅,坐地鐵旺角站或油麻地站又得,喺信和後邊!好容易搵我第一去兆萬中心,一個好細嘅商場,直上電梯3樓,一直都有路牌容易搵嘅!我哋八個就被分咗入大門口的一間獨立房,都幾好,自己八個一台又一間房私人空間好夠。叫咗啲食物,上得好快;特別要讚佢啲牛肉,幾款炸魚皮都好好味!同事各叫咗起碼八碟!亦都有魷魚啊蝦丸啊,餃子,有豬有羊,食物水準OK又吾系隔夜,湯底都有10款算係咁!唯一輸蝕就係冇乜海鮮!飲品就只有七喜可樂無糖可樂玉泉忌廉,茶,水,檸檬茶之類,啤酒要加錢!希望加多少少種類。甜品普通雪糕同埋雪糕糯米糍(個名唔知咩)總括嚟講都OK嘅,起碼坐得舒舒服服,執嘢又快手又有禮貌,我本人就覺得唔錯囉!$279/位已包加一,我哋在openrice book唔到有折,如果有八折應該抵啲
因為如果叫餸食飯一來份量少,而且唔化算。

甜品普通雪糕同埋雪糕糯米糍(個名唔知咩)

2022-05-26