2021-06-19 4470 瀏覽
而家IFCmall真的無乜好食又好坐的餐廳了。這裹雖然唔可以訂位,但係早小小去一定攞到位。好耐冇試過他們的午餐,所以今次就試吓啦。午餐是包前菜主菜及甜品和咖啡。今次選擇了龍蝦蔬菜沙律,牛扒及雜梅奶凍。午餐首先送上前菜麵包,麵包是軟熟,暖暖的,好味!我點了龍蝦雜菜沙律,覺得沙律醬比較多,比較膩口,龍蝦肉都OK,如果蔬菜多一點就好了。朋友點了這個煙三文魚頭盤,反而覺得好清新,portion都大,賣相亦好吸引,好味。主菜點了牛扒配黑松露和雜菜。這個主菜的牛扒好林,雜菜亦都好新鮮,薯蓉很滑,最喜歡就係的就是三片的黑松露。賣相亦好吸引,我和朋友都很喜歡這個主菜。午餐甜品是雜梅奶凍,好清新,不會太甜,食飽飽最好就是酸酸的甜品,在炎熱的夏天,令你解油膩感。檸檬茶都好好飲,好濃的茶味,一啲都唔馬虎。服務很好,我得好舒服,又食了一餐滿意的午餐,好開心!
餐前麵包

龍蝦蔬菜沙律