2023-02-24 659 瀏覽
今日去開灣仔石水渠街順便行下香港故事館,呢橦藍色建築物又名藍屋,藍屋早前我已介紹過,今次想介紹係藍屋地下嘅一間餐廳。🥢🥢🥢🥢🥢🥢🍴餐廳小店@delicorner.hk 味角🥢🥢🥢🥢🥢🥢餐廳佈置與香港故事館有關聯性,牆身掛上香港故事館前身街道照片,十分有記念性;而另一邊牆壁放置一些藝術品,坐在餐廳環顧四周感覺十分舒服。食物方面正值午飯時間,餐廳有13款午餐選擇提供,我跟朋友各點了一款,價格相宜,坐在座位可以看到open kitchen內唯一的一位廚師落力地為每位食客即場煮每一個午餐,食得出的廚師嘅心機,跟餐羅漢果清熱降火。◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️◽️#hkmama #hkinfluencer #beautyblogger #kidsblogger #hkfood #hkfoodie #foodie #lifestyle #親子blogger #香港BB #初生嬰兒 #初生BB #baby #NewBornBaby #BabyGirl #嬰兒服飾 #嬰兒 #香港媽媽 #香港好去處 #本地遊 #cafe #夏日搵食推介 #灣仔美食 #灣仔

🥢🥢🥢🥢🥢🥢
🍴餐廳小店