2018-08-23 105 瀏覽
香港終於有專食油拌麵既專門店啦🔆日式油拌麵係來自東京既 即係乾拌麵再加入醬油 特製醬汁等等既調味料再撈勻一齊食招牌既牛布拉拌麵/蓋飯選用左美國牛肉慢煮而成 可以根據自己既食量揀唔同份量既牛肉 分別係 70g 130g 同180g 每個牛布拉拌麵既賣相都好似個牛肉山咁 叫左130g既拌麵 份量唔算太多 但又未至於唔夠食 大約8-10塊牛肉左右牛肉食落係凍既似係預先切左 撇除凍既問題 牛肉既味道係幾好食 美國牛肉重牛味 薄薄一片片質感軟腍 不過就有啲乾 要加埋拌麵一齊食先至冇咁寡相反忌廉芥未拌麵就比較出色佢地既麵係比較硬身個種 比拉麵粗少少 而忌廉汁由忌廉 醬油 鹽醬製成 再加入wasabi醬 食落重忌廉味之餘 又唔會比芥末嗆口 由於佢既忌廉汁唔算好濃厚個種 所以食多左都唔會覺得膩口 整體都唔錯!

牛肉食落係凍既

相反忌廉芥未拌麵就比較出色
忌廉芥末牛布拉拌麵(130g)