2021-10-17
南豐紗廠最大特色,就係小動物可以周圍走同休息,所以有小動物既朋友,可以來走走。今晚既晚餐係西式cafe,餐廳以開放式設計,雖然唔係露天,四周環境都開揚,唔會好迫既感覺。先來一個沙律,有一隻半熟蛋,幾片雞肉加火箭菜,最特別係有支test tube裝住沙律汁,要自己倒出嚟同撈勻,沙律入口好苦,好奇怪,諗左一陣,應該有酒撈左落汁,碟沙律有啲碎nuts係甜的,可能就係要做個平衡。豬鞍扒,入單時會問要全熟定7成,今晚我選選擇7成,係好juicy,但太生,應該得5成左右,豬就唔好太生啦!🦞包幾新奇,香港都唔多地方有得食,唔似得英國有間餐廳只賣龍蝦,呢度既龍蝦都唔錯,打開個包,見到成隻龍蝦肉係裏面架!食物質素,我覺得唔錯既,以星期日黎講,環境清靜又唔多人,坐得舒服,真係一流。當然,對餐廳唔係好事,但想舒舒服服享受一個晚餐,呢度係一個好好既選擇,尤其是有養小動物既朋友。