2024-08-05 440 瀏覽
好鍾意去南豐紗廠Chill 下。在1樓的Cozy Coffee簡約裝潢帶有舒適感,半開放式設計感覺特別悠閒,還可以跟毛孩一起渡過輕鬆的時光。⭐️全日早餐 $128超豐富喔💗配料有煙三文魚丶煙肉丶德國腸丶炒滑蛋丶啡菇丶沙律菜丶乳酪,配搭很好,炒滑蛋嫩得很,煙三文魚卷成玫瑰花狀,靚呀!👍🏼又夠肥美。還配上了口感獨特的酸種包。另外還可再加購自選配料,我就加了巴馬火腿 (+$25),鹹香柔嫩。⭐️Lunch Set : 明太子海鮮扁意大利粉 $88 午餐連餐湯或沙律,價格很抵食。意大利粉用了明太子醬汁,加上櫻花蝦作調味,鹹香鮮味。⭐️柚子蜜雞翼 $48沾滿柚子蜜醬汁,雞翼皮脆肉嫩,味道酸酸甜甜👍🏼十分開胃。⭐️士多啤梨牛角包窩夫 $58賣相靚靚很吸睛💗令人愉悅的甜點~牛角包窩夫十分酥脆香口,跟香甜士多啤梨是絕配啊。⭐️血橙冷萃咖啡通力 $58超清爽~夏天啱晒!有咖啡醇香和清新橙香🍊入口微酸帶甜很平衡,氣泡滿滿冰爽暢快。⭐️紫薯燕麥奶 $53入口有紫薯甜香跟濃郁燕麥奶香,健康味美。⭐️Glass Desserts $48當日有抹茶紅豆奶凍 ,滑滑抹茶奶凍 🍵最底下有香甜紅豆蓉,上面灑上了Orea 脆脆💗,香

⭐️全日早餐 $128

⭐️Lunch Set : 明太子海鮮扁意大利粉 $88

⭐️柚子蜜雞翼 $48
沾滿柚子蜜醬汁,雞翼皮脆肉嫩,味道酸酸甜甜👍🏼十分開胃。

⭐️士多啤梨牛角包窩夫 $58

⭐️血橙冷萃咖啡通力 $58

⭐️紫薯燕麥奶 $53
入口有紫薯甜香跟濃郁燕麥奶香,健康味美。

⭐️Glass Desserts $48
當日有抹茶紅豆奶凍 ,滑滑抹茶奶凍 🍵最底下有香甜紅豆蓉,上面灑上了Orea 脆脆💗,香濃幼滑,口感多重,很不錯。

• All  day  breakfast
已經打卡了西貢和大圍店 今次碰巧約了朋友來南豐紗廠所以就選了吃這間 因為食物質素不錯而且見到好多可愛的小狗小貓好有holiday Mood放假飲杯啤酒先 本地啤酒牌子 少爺啤覺得佢哋好細心連個杯都係凍嘅口感清新,麥味唔算好重又順滑,有少許花香先吃一些甜點香蕉牛角包窩夫賣相好精緻啊 上面有香蕉片仲有朱古力醬邊位仲好鬆脆飲品方面我選了玫瑰latte飲到自然的玫瑰清香還有玫瑰花瓣在咖啡裝飾女生沒有辦法拒絕班尼迪蛋的精髓除了水波蛋外,香滑的荷蘭醬亦十分重要! 呢度可以揀兩款同口味幾正,巴馬火腿賓尼迪蛋,另外一款口味選了煙三文魚牛油果醬,味道好好!卡邦尼意粉奶香很香濃份量也是令人很滿意意粉煮得剛剛好質感也不錯

已經打卡了西貢和大圍店
今次碰巧約了朋友來南豐紗廠
所以就選了吃這間 因為食物質素不錯
而且見到好多可愛的小狗小貓
好有holiday Mood

放假飲杯啤酒先 本地啤酒牌子 少爺啤
覺得佢哋好細心
連個杯都係凍嘅
口感清新,麥味唔算好重又順滑,有少許花香

先吃一些甜點

• 班尼迪蛋
  • 少爺啤
  • 玫瑰latte
2024-11-06 0 瀏覽
放假不如去CAFE鬆一鬆? 荃灣南豐紗廠內有間Cozy Coffee,主打多種款酸種包類早午餐 ,亦有供沙律、意粉、甜品等選擇,環境闊落舒適,設有半開放式的吧枱位☺️Cafe亦係寵物友善餐廳,有提供幾款寵物餐,可以帶埋主子共餐😎另外Cafe早前亦推出左首個電子會員計劃喇✨登記好方便🤓而家登記成為會員即刻送你$10現金劵,消費滿$100仲免費送你一杯咖啡添☕️🍳All day breakfast 食材好豐富,包括大啡菇 / 酥種包 / 🥓煙肉/ 🐟煙三文魚/香草肉腸等等,最特別可以配清新嘅原味乳酪配蜜糖🍯賣相精緻好開胃🍌🍫朱古力香蕉牛角包窩夫牛角包窩夫即叫即焗,外酥內軟,帶牛油香,朱古力味道香蕉香甜,好食但不會太膩🥣燕麥脆片乳酪碗必點之選,大大碗原味乳酪加上脆卜卜的燕麥脆片口感豐富,另外配上時令水果如無花果、士多啤梨、藍莓等,加以蜜糖一同食酸酸甜甜好開胃🍝普羅旺斯扁意粉 配料豐富,加上意大利青瓜、茄子、車厘茄及羅勒香口惹味,意粉煮得岩岩好,配上香草茄醬值得一試 🍗柚子蜜糖雞翼雞翼遇上柚子蜜糖醬真係絕配🍯✌🏻雞翼外皮酥脆,配上酸酸甜甜嘅柚子醬肉嫩多汁💦香而不膩飲品方面除左咖啡/特飲,而家由朝到

🍳All day breakfast
清新嘅原味乳酪配蜜糖🍯賣相精緻好開胃

🍌🍫朱古力香蕉牛角包窩夫

🥣燕麥脆片乳酪碗

🍝普羅旺斯扁意粉

🍗柚子蜜糖雞翼

飲品方面除左咖啡/特飲,而家由朝到晚都可以試到本地精釀啤酒品牌「少爺啤」 嘅signature beer✨

🍺Pilsner
以低溫發酵嘅技術完美呈現Lager嘅清爽口感,酒味唔太重好易入口,女生之選

Cozy位於南豐紗廠,南豐紗廠出咗名Pet friendly,見到好多主人會帶佢哋嘅毛孩一齊去嘆個Good Sunday 🤩Cozy以木系裝修為主,空間感唔錯,枱凳數量都幾多,可以慢慢喺度坐低吓chill吓🔸雙薯孖寶 $48薯條加番薯條嘅組合🤩份量都幾多,即叫即炸,兩款薯條都炸得好脆好熱,仲可以點黑松露醬同埋芝士醬添🔸柚子蜜雞翼 $48呢款雞翼有驚喜🤩柚子蜜糖醬配落雞翼,雞翼帶甜甜地,味道幾唔錯,雞翼外皮都煎得好香,另外雞翼切左半就更加容易食🔸煙三文魚牛油果醬賓尼迪蛋+巴馬火腿賓尼迪蛋 $118自由配搭兩款口味,我就揀咗煙三文魚牛油果醬+巴馬火腿賓尼迪蛋,麵包鬆脆,賓尼迪蛋做到少少流心效果,蛋味更香,味道上巴馬火腿鹹香味比較出啲🔸燕麥脆片乳酪碗 $108乳酪碗size都幾大,原味乳酪加埋燕麥脆片,再配上水果士多啤梨、藍莓、香蕉,口感好豐富,仲俾埋蜜糖,配埋乳酪酸甜酸甜好開胃🔸土多啤梨牛角包窩夫 $58牛角包窩夫即叫即整,等既時間會耐啲,窩夫做到外酥內軟,帶牛油香,配埋士多啤梨醬、士多啤梨同藍莓,唔會食到好漏🔸香蕉沙冰$50香蕉沙冰好香香蕉味,而且帶得好夠凍,味道唔會太甜🔸Signatu

🔸雙薯孖寶 $48

🔸柚子蜜雞翼 $48

🔸煙三文魚牛油果醬賓尼迪蛋+巴馬火腿賓尼迪蛋 $118

🔸燕麥脆片乳酪碗 $108

🔸土多啤梨牛角包窩夫 $58

🔸香蕉沙冰$50
香蕉沙冰好香香蕉味,而且帶得好夠凍,味道唔會太甜

🔸Signature少爺啤 $54
今次試咗本地精釀啤酒品牌「少爺啤」 嘅signature beer🍺酒味唔太重易入口
2024-11-05 0 瀏覽
今次黎到南豐紗廠嘅呢間Cafe,環境開揚得來好闊落,而且都幾多嘢食選擇,絕對係一家大細食嘢嘅好地方~香煎三文魚配忌廉菠菜三文魚皮脆得來唔會過熟,而且又忌廉菠菜、粟米筍、蕃茄同埋薯仔做配菜,感覺好健康,大人細路都啱食卡邦尼扁意粉份量唔算好多,但係味道唔錯,濃淡度啱啱好,而且都幾多煙肉香蕉朱古力牛角包窩夫打卡必備甜品!整得幾脆,加埋香蕉朱古力呢個配搭真係好夾燕麥脆皮乳酪碗晒鍾意食甜嘢嘅小朋友!乳酪碗有唔同嘅生果,加埋燕麥糖脆脆好健康!乳酪碗會有一碗細蜜糖附上,怕甜嘅可以唔使加蜜糖都得少爺啤難得Cafe都有少爺啤酒,就叫一杯飲啦!比起一般啤酒濃味,一路飲一路嘆住周圍嘅環境係幾正

香煎三文魚配忌廉菠菜

卡邦尼扁意粉
份量唔算好多,但係味道唔錯,濃淡度啱啱好,而且都幾多煙肉

香蕉朱古力牛角包窩夫
打卡必備甜品!整得幾脆,加埋香蕉朱古力呢個配搭真係好夾

燕麥脆皮乳酪碗

少爺啤

2024-11-02 9 瀏覽
南豐紗廠放狗之選對於放狗人士嚟講, Cozy coffee幾好加上我隻狗其實有少少唔係太鍾意Social佢間鋪個位,相對可以靜靜地等狗同主人一齊Chill ! 所以好幾次放假都揀咗呢一間分店。環境OK,都算乾淨光猛,舒適嘢食好食! 鍾意佢哋個risotto, 夠味夠Creamy價錢中上,如果套餐可以包嘢飲就Perfect始終過嚟食lunch,但係套餐唔包飲品,硬係覺得爭啲,想飲杯咖啡都要加錢少少貴😓總括而言,推薦比放狗家長希望店舖做多少少改變,令到更加多家長可以過嚟休閒渡過一個假期
南豐紗廠放狗之選

對於放狗人士嚟講, Cozy coffee幾好
加上我隻狗其實有少少唔係太鍾意Social

環境OK,都算乾淨光猛,舒適
嘢食好食! 鍾意佢哋個risotto, 夠味夠Creamy

價錢中上,如果套餐可以包嘢飲就Perfect

總括而言,推薦比放狗家長
2024-10-30 0 瀏覽
*✲゚*。 ☕️南豐紗廠Pet Friendly cafe🐶Weekend去咗南豐紗廠行下嚟左呢間Pet Friendly cafe😆免收加一而且冇限時大圍 西貢都有分店💁🏻‍♀️Egg Benedict 有波菜/煙三文魚/ Parma Ham可以三揀二 麵包係用左sourdough🙆🏻‍♀️安格斯牛肉漢堡好足料 😙甜品叫左個士多啤梨牛角包窩夫 賣相幾靚🍓下次想試下加埋雪糕🍦飲品有好多選擇除左咖啡&smoothie之外最特別係有香港製造嘅少爺啤🍻
-✨  Double Egg Benedict ($118)✨  Angus Beef Cheese Burger with Fries ($138)✨  Strawberry Croffle ($58)✨  Yuzu Honey Chicken Wings ($48)✨  Matcha Latte ($50)✨  Latte ($42)✨  少爺啤 ($54)-📍𝐂𝐨𝐳𝐲 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 @cozycoffeeclub▫️荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓117號舖▫️大圍積福街64-66號地下C號舖▫️西貢普通道72-74號地舖及1樓
*✲゚*。 ☕️

下次想試下加埋雪糕🍦

飲品有好多選擇
除左咖啡&smoothie之外
最特別係有香港製造嘅少爺啤🍻

✨  Double Egg Benedict ($118)
✨  Strawberry Croffle ($58)
✨  Matcha Latte ($50)
✨  Latte ($42)
✨  少爺啤 ($54)
📍𝐂𝐨𝐳𝐲 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 @cozycoffeeclub
▫️荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓117號舖
▫️大圍積福街64-66號地下C號舖
▫️西貢普通道72-74號地舖及1樓
2024-10-25 49 瀏覽
周末嘆啡好去處 仲可以帶毛孩去放電ฅ•ω•ฅ主打澳式𝒃𝒓𝒖𝒏𝒄𝒉 𝒎𝒆𝒏𝒖~環境走木系x水泥風氛圍悠閒舒服 有多款手沖&虹吸咖啡 更有𝓅𝑒𝓉 𝒻𝑜𝑜𝒹.✿ 無花果沙律 $⑨⑧.✿ 𝗘𝗴𝗴 𝗕𝗲𝗻𝗲𝗱𝗶𝗰𝘁配酸種包 $①①⑧.✿ 燒春雞半隻配時令薯菜 $①④⑧.✿ 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 $⑤③|少爺啤 $⑤④.✿ 𝗔𝗳𝗳𝗼𝗴𝗮𝘁𝗼 $⑤⑤無花果沙律加入黑醋、𝘍𝘦𝘵𝘢 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 酸甜開胃𝘌𝘨𝘨 𝘉𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵用酸種多士代替一般鬆餅 份外香脆 配搭可選𝘱𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘩𝘢𝘮/煙三文魚牛油果/忌廉菠菜燒春雞好香 肉質未至於超滑 但唔嚡口~甜品𝘈𝘧𝘧𝘢𝘨𝘢𝘵𝘰以𝘌𝘴𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴𝘰配牛奶雪糕咖啡香醇偏酸 雪糕質感似沙冰 食落甘味濃郁飲品仲居然有少爺啤 十分有趣 (*゚ェ゚*)

周末嘆啡好去處 仲可以帶毛孩去放電ฅ•ω•ฅ
主打澳式𝒃𝒓𝒖𝒏𝒄𝒉 𝒎𝒆𝒏𝒖~環境走木系x水泥風
氛圍悠閒舒服 有多款手沖&虹吸咖啡 更有𝓅𝑒𝓉 𝒻𝑜𝑜𝒹
✿ 無花果沙律 $⑨⑧

✿ 𝗘𝗴𝗴 𝗕𝗲𝗻𝗲𝗱𝗶𝗰𝘁配酸種包 $①①⑧

✿ 燒春雞半隻配時令薯菜 $①④⑧

✿ 𝗔𝗳𝗳𝗼𝗴𝗮𝘁𝗼 $⑤⑤

無花果沙律加入黑醋、𝘍𝘦𝘵𝘢 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 酸甜開胃
𝘌𝘨𝘨 𝘉𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵用酸種多士代替一般鬆餅 份外香脆
配搭可選𝘱𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘩𝘢𝘮/煙三文魚牛油果/忌廉菠菜
燒春雞好香 肉質未至於超滑 但唔嚡口~
甜品𝘈𝘧𝘧𝘢𝘨𝘢𝘵𝘰以𝘌𝘴𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴𝘰配牛奶雪糕
咖啡香醇偏酸 雪糕質感似沙冰 食落甘味濃郁
飲品仲居然有少爺啤 十分有趣 (*゚ェ゚*)
Cozy Coffee荃灣分店位於文青集中地南豐紗廠,咖啡店以木系裝潢,環境舒適休閒,好岩同朋友慢慢食慢慢Chill下~安格斯芝士牛堡配薯條 $138安格斯芝士牛堡好厚身又足料~啲芝士醬超多;漢堡扒鬆軟多汁,再配搭生菜、蕃茄等。麵包亦好軟熟,烘過後有陣陣麥香。煙三文魚菠菜忌廉意大利粉 $88 (Lunch) 午餐有四款選擇,會包餐湯/沙律。是日餐湯係青豆湯,口感綿密。煙三文魚味道帶點咸香,忌廉意大利粉好掛汁,而芝士味道好突出~整體配搭幾好味!十勝紅豆抹茶蕨餅牛角包窩夫 $68甜品有牛角包窩夫同蛋糕等選擇,而牛角包窩夫則有香蕉朱古力、士多啤梨仲有紅豆抹茶蕨餅口味~揀左十勝紅豆抹茶蕨餅牛角包窩夫,即叫即製,牛角包窩夫口感酥脆,配搭回甘既抹茶醬。上面再加有蜜甜既紅豆蓉同煙韌既抹茶蕨餅。Café Latte $42 (H) $45 (C)Matcha Latte $50 (H) $53 (C)

安格斯芝士牛堡配薯條 $138

煙三文魚菠菜忌廉意大利粉 $88 (Lunch) [飲品減$10]

十勝紅豆抹茶蕨餅牛角包窩夫 $68

Café Latte $42 (H) $45 (C)

Matcha Latte $50 (H) $53 (C)
又來完成我的荃灣美食之旅去—!這間𝙲𝚘𝚣𝚢 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎在大圍、西貢都有分店都是寵物友善,走澳式休閒風的咖啡店週末到訪真的有不少客人帶狗狗一同到訪☺️𓂅 𝙴𝚐𝚐 𝙱𝚎𝚗𝚎𝚍𝚒𝚌𝚝 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟷𝟾可以自選兩款,我就選了巴馬火腿𝘹煙三文魚牛油果再配埋酸種麵包跟𝙱𝚎𝚗𝚎𝚍𝚒𝚌𝚝來吃👌🏻𓂅 𝙲𝚘𝚣𝚢 𝙰𝚕𝚕 𝙳𝚊𝚢 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟸𝟾簡單而豐富的𝙰𝙳𝙱 🍳 有三文魚、煙肉、香草肉腸另外也是配酸種麵包,而且還有乳酪,配搭正路𓂅 燒春雞/半隻配時令薯菜 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟺𝟾呢隻燒春雞望落好吸引,不過食落嘅肉質好粉🫣𓂅 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 ᴴᴷᴰ 𝟺𝟸𓂅 𝙰𝚖𝚎𝚛𝚒𝚌𝚊𝚗𝚘 ᴴᴷᴰ 𝟺𝟷
又來完成我的荃灣美食之旅去—!
這間𝙲𝚘𝚣𝚢 𝙲𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎在大圍、西貢都有分店
都是寵物友善,走澳式休閒風的咖啡店
週末到訪真的有不少客人帶狗狗一同到訪☺️

𓂅 𝙴𝚐𝚐 𝙱𝚎𝚗𝚎𝚍𝚒𝚌𝚝 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟷𝟾
可以自選兩款,我就選了巴馬火腿𝘹煙三文魚牛油果
再配埋酸種麵包跟𝙱𝚎𝚗𝚎𝚍𝚒𝚌𝚝來吃👌🏻

簡單而豐富的𝙰𝙳𝙱 🍳 有三文魚、煙肉、香草肉腸
另外也是配酸種麵包,而且還有乳酪,配搭正路

𓂅 燒春雞/半隻配時令薯菜 ᴴᴷᴰ 𝟷𝟺𝟾
呢隻燒春雞望落好吸引,不過食落嘅肉質好粉🫣

𓂅 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 ᴴᴷᴰ 𝟺𝟸
𓂅 𝙰𝚖𝚎𝚛𝚒𝚌𝚊𝚗𝚘 ᴴᴷᴰ 𝟺𝟷

Cafe以木系裝潢 環境舒適 可以慢活享受食物☕主打多款澳式早午餐 不禁令我掛住澳洲生活🇦🇺.〰️Lunch Menu〰️是日沙律幾新鮮 拌以凱撒沙律醬 惹味開胃🥗.📌燒春雞(半隻)配時蔬 $98半隻春雞幾有份量 肉質軟嫩juicy 雞胸位都唔鞋口🐔不過有啲雪藏味👀時蔬有: 爽脆清甜粟米仔🌽酸甜多汁蕃茄🍅軟綿烤薯仔🥔.📌普羅旺斯扁意粉 $108扁意粉望落較濕腍 但食落爽彈有咬口 仲好掛汁🍝蕃茄醬調味適中 酸酸地 好開胃 加埋香草同羅勒 更香口🌿🥫配料有意大利青瓜, 茄子同車厘茄 素食都好正🥒🍆🍅.📌咖啡三文魚酸種包 $98咖啡三文魚好特別 肥美嫩滑 食落冇乜咖啡味 反而好重炙燒香☕️🍣酸種包香脆鬆軟有韌勁🥖塗上幼滑濃奶香mascarpone cheese🧀加埋軟滑牛油果 超creamy🥑搭配爽脆石榴同醋漬珍珠洋蔥 酸甜清爽 平衡膩感🧅.📌巴馬火腿酸種包 $88酸種包烘到脆卜卜 包身鬆軟有韌勁🥖搽上薄薄一層Ricotta 順滑沙沙地 充滿濃香芝士奶味🧀巴馬火腿好多片 甘鮮鹹香十足🥓配搭爽脆鮮甜蘆筍 好清新🌱.📌少爺啤Classic $54午市套餐加配飲品減$10 濃醇啤酒苦味中帶點花香 幾特別
〰️Lunch Menu〰️
📌巴馬火腿酸種包 $88
📌少爺啤Classic $54
午市套餐加配飲品減$10 濃醇啤酒苦味中帶點花香 幾特別🍻
相關食物相片 可參考本人以上傳之影片🎦
荃灣南豐紗廠是文青勝地,裹面有不少特色小商店和cafe,趁著平日放假,去逛一逛,扮下文青。 行到肚餓便走進了這間咖啡店。咖啡店環境闊落,座位多,有半開放式的吧枱位,環境舒適休閒。咖啡店有有多種款酸種包類早午餐,亦有供應沙律、肉類、意粉等。咖啡店是寵物友善餐廳,有提供幾款寵物餐,由寵物營養顧問設計,主人們可以放心與毛孩子共餐。Lunch set價錢實惠 ,$88包沙律或餐湯、主菜,並可享有飲品減$10的優惠。白松露雞肉意大利飯意大利飯吸收了雞湯和忌廉汁,粒粒飽滿,有香濃奶油味和絲絲白松露的味道。雞肉切成粒並伴入意大利飯裏面,份量非常多,每啖都可以吃到雞肉。米飯裏亦加入了車厘茄,令味道更加清新。明太子海鮮意大利粉用上扁麵條,更易掛上醬汁,意粉偏有嚼感,明太子奶油醬汁有鹹香,並帶鮮味,再加上大量櫻花蝦,其香脆口感,令意粉的層次感再提升。配料豐富,有:炸魚柳、炸墨魚圈和蝦,真材實料。龍蝦包配薯條用上黑色的竹炭包,裏面夾著煎得金黃香口的龍蝦,原條龍蝦肥美啖啖肉,用鹽簡單調味,並沒有加入濃味醬料,保留了龍蝦本來的鮮甜,口感Q彈。搭配的薯條亦炸得夠香脆。

白松露雞肉意大利飯

明太子海鮮意大利粉

配料豐富,有:炸魚柳、炸墨魚圈和蝦,真材實料。

龍蝦包配薯條

2024-07-29 257 瀏覽
我想食朝早去食個靚brunch,去咗南豐紗廠嘅Cozy Coffee環境舒適又寬敞,係個放鬆嘅好地方。裝潢以白色為主,加上好多窗,光線充足,令人感覺好放鬆。更重要係,呢度係寵物友善,可以見到唔少可愛嘅毛孩,真係好開心!🐶🌟Cozy Salad 🥗:有煙燻鴨胸、新鮮橙片同沙律菜,橙味油醋嘅搭配好清新,帶有少少酸嘅感覺。沙律菜係脆嘅,橙片嘅甜味同煙燻鴨胸嘅鹹香味好配合🍊💚安格斯芝士牛堡配薯條 🍔🍟:牛肉係安格斯肉質外脆內嫩,芝士味道濃郁,食落去好滿足。薯條係熱辣辣嘅,外脆內軟,當然要配埋茄食啦🍔👌卡邦尼意粉 🍝:未上枱已經聞到香味,意粉上面有一片脆脆嘅巴馬臣芝士,蛋同意粉撈埋,做到一個完美嘅掛汁效果。芝士味道濃郁,口感滑溜溜,意粉煮得啱啱好,食落去真係滿足!🧀😋十勝紅豆抹茶蕨餅牛角包窩夫 🍵🥐:呢個窩夫牛角包外脆內鬆,上面有一層味道濃郁嘅深綠色抹茶醬,而十勝紅豆蓉既甜而唔膩,又帶有Q彈嘅口感。蕨餅嘅部分更添咗層次感,整體味道好豐富,食落去好幸福!💚🍵Cold Brew ☕:呢杯冷沖咖啡色澤深,味道濃郁又清新。☀️😌抹茶鮮奶 🥤:呢杯抹茶鮮奶味道清新,抹茶香味濃厚,奶香味足夠,如果甜啲就更好🍵

抹茶鮮奶 🥤:呢杯抹茶鮮奶味道清新,抹茶香味濃厚,奶香味足夠,如果甜啲就更好🍵💕

整體上,Cozy Coffee係一個氣氛好舒適嘅地方,適合同朋友或者家人一齊輕鬆睇毛孩。
呢間Cozy Coffee之前喺大圍同朋友食過一次,水準高Menu都有好多選擇,最近黎南豐紗廠既時候發現原來佢地係荃灣都有分店,仲有新品登場,大家可以帶埋毛孩一齊食野Chill out下士多啤梨牛角包窩夫賣相精緻,Croffle鬆脆帶牛油香,加左士多啤梨有助解膩,值得一試柚子蜜雞翼外皮脆身,入面仲係好多汁,面頭加左柚子蜜甜甜酸酸好開胃燕麥脆片乳酪碗平時都好鐘意食乳酪碗,脆片脆卜卜好有咬口,水果係藍莓同士多啤梨,配上蜜糖飽肚又健康安格斯芝士牛堡配薯條牛堡麵包外皮香脆帶牛油香,安格斯牛多汁重肉香,芝士帶鹹香好好味,薯條熱辣辣香口又惹味,值得一試Espresso Tonic漸層好靚,咖啡果酸與Tonic Water好夾,酸甜解膩Flat White奶香味重,口感順滑

士多啤梨牛角包窩夫

柚子蜜雞翼
外皮脆身,入面仲係好多汁,面頭加左柚子蜜甜甜酸酸好開胃

燕麥脆片乳酪碗

安格斯芝士牛堡配薯條

Espresso Tonic
漸層好靚,咖啡果酸與Tonic Water好夾,酸甜解膩

Flat White
奶香味重,口感順滑

今次去咗 cozycoffee 環境舒服之餘,仲有個Bar 枱位坐,整體感覺好舒服😌我哋試咗幾款野食,大家都可以去試吓👍🏻Cozy Salad 🥗 有煙燻鴨胸,新鮮orange加沙律菜,配上橙味油醋,整體來講好fresh😬帶點酸酸甜甜Double Egg Benedict on Sourdough 🍞我哋揀咗Parma Ham & Creamy Spinach🤗一切開就係流心蛋🐣湯種麵包比坊間軟熟,可以見到佢嘅麵包洞洞較多🍞所以先會咁柔軟。Rose Latte 🌹個玫瑰花拉花圖案,靚到唔捨得飲。喜歡咖啡的我,咖啡帶有濃濃嘅玫瑰花香氣,同咖啡好撘👍🏻👍🏻超值推薦All Day Breakfast 🍳 湯種麵包用上牛油去烘,外脆內軟。比一般方包多士好食好多👍🏻👍🏻大啡菇🍄‍🟫好有菇味😬另外呢度仲可以帶埋寵物一齊去食tim 🐶店內仲有寵物嘅零食買,可以俾你同佢一齊享用👍🏻
今次去咗 cozycoffee 環境舒服之餘,
仲有個Bar 枱位坐,整體感覺好舒服😌
我哋試咗幾款野食,大家都可以去試吓👍🏻

Cozy Salad 🥗

Rose Latte 🌹
個玫瑰花拉花圖案,靚到唔捨得飲。

All Day Breakfast 🍳