今日行開尖沙咀,去左金馬倫道嘅The Cameron食西餐,午市套餐可以自由組合同選擇,仲要做緊個兩周年紀念優惠有八折,咁抵,一定要食😋🍞餐包及湯 有3款嘅餐包,口感各有不同,有硬有軟有鬆化,涂上綿滑嘅牛油,再配上好creamy好濃郁嘅甘筍忌廉湯,係一個好好嘅開始🍥香煎帶子配椰菜花蓉 $68 帶子好新鮮,自帶清甜嘅海水味,味道鮮甜肉質彈牙,再加上煎熟後嘅香味同鮮嫩嘅口感,一個字:正!椰菜花蓉味道清淡,令味道更加豐富多樣之餘,亦唔會遮蓋帶子本身嘅味道🐟意式三文魚薄片.檸檬刺山柑油醋 $78 非常出色嘅開胃菜,口感清新,味道豐富。新鮮嘅三文魚切成薄片,再淋上橄欖油、檸檬汁,味道好多層次之外口感亦都好豐富🐓香烤雞胸.咸蛋黃.南瓜忌廉手打意粉 $148 香烤雞胸十分嫩滑,口感同食緊雞腿肉完全冇分別,味道上有濃濃嘅雞味,份量亦都足夠,至於南瓜忌廉手打意粉,本身醬汁已經好美味,配上鹹蛋黃撈埋之後,味道昇華左唔少,成個南瓜忌廉汁都好creamy好rich,口感一流嘅手打意粉掛上呢個汁真係絕配🍄法式黑松露蘑菇蓉釀雞卷 $178 擺盤打卡一流嘅菜式,食落都好好味,黑松露醬汁夠哂濃郁,岩哂我呢啲黑松露fa

香煎帶子配椰菜花蓉

意式三文魚薄片.檸檬刺山柑油醋

香烤雞胸.咸蛋黃.南瓜忌廉手打意粉

🍄法式黑松露蘑菇蓉釀雞卷 $178 擺盤打卡一流嘅菜式,食落都好好味,黑松露醬汁夠哂濃郁,岩哂我呢啲黑松露fans,至於雞卷嫩滑多汁,連埋釀係入面嘅磨菇蓉一齊食,口感充滿層次
法式黑松露蘑菇蓉釀雞卷

🍮伯爵茶意式奶凍 $78 係餐廳嘅signature dessert黎,奶凍好重奶味,好好味,質感水漾,騰騰震咁,未食都覺得個口感會好好,食埋一啲都唔失望,蜜糖伴隨花香味嘅sauce,十分有驚喜
伯爵茶意式奶凍

🫐藍莓芝士蛋糕 外觀造型非常靚,蛋糕表面鋪滿了藍莓果醬,十分吸引。切開蛋糕之後,可以看到蛋糕體內部分為上層係柔軟、細膩的芝士層,下層係酥脆的餅底。成個蛋糕嘅口感非常豐富,餅底鬆脆、芝士層嘅細膩同藍莓果醬嘅酸甜交融,口感一流
藍莓芝士蛋糕

🦪鮮味生蠔 Oyster Combo $168 (6隻生蠔) 送白酒兩杯或者$298 (12隻生蚝) 送白酒一支,今次就冇食到,下次可以試下,睇落都幾抵
香煎帶子配椰菜花蓉
意式三文魚薄片.檸檬刺山柑油醋