2024-09-13
・ 峴港招牌生牛肉手工河(牛頸脊) ($108)未食過咁好食嘅生牛河❤️ 店員喺我面前淋湯,望住粉紅色嘅薄牛肉慢慢俾啲湯淋熟,感覺真係好治癒呀😂 講返味道先,牛肉好有牛味鮮味,而且份量都好多,加上洋蔥、芽菜 、炸蒜等各種調味料,真係食過返尋味啊!・ 特級手工河(崩沙腩) ($128)崩沙腩呢個部位真係好靚,口感軟熟,脂肪分布啱啱好,好味道!店員推介我哋可以加辣椒油、魚露、或者辣椒醬,我最鍾意食嘅係辣椒油,佢嘅辣椒油好似XO醬,超級香,不過有少少辣,要注意份量🤣 而魚露就酸酸地好開胃!・ 牛筋牛肉丸 ($68)真係真材實料!一定係自己手打嘅牛丸!入面牛筋同牛肉分布啱啱好,咬落去好彈牙!而且都有少少爆汁,令我諗起瀨尿牛丸😝😝・ 香茅紅糟肉 ($68)呢個真係好特別,係叉燒出面有一層好香口嘅香茅脆皮,配埋隔離嘅酸辣汁,真係好開胃好好味,而且份量十足,食到飽飽豬😆・ 椰子咖啡🥥☕️ ($68)又靚又好味嘅特飲!咖啡味濃得來唔會遮蓋咗椰子嘅香味,椰子同咖啡味道相輔相成,真係令我大開眼界!
・ 峴港招牌生牛肉手工河(牛頸脊) ($108)
・ 特級手工河(崩沙腩) ($128)
・ 牛筋牛肉丸 ($68)
・ 香茅紅糟肉 ($68)
・ 椰子咖啡🥥☕️ ($68)