2025-02-01
石磨樂豆 Jollibean (九龍灣)最近九龍灣開咗一間出品嘅飲品甜品店😍身為豆迷嘅我梗係要去試吓啦!呢間店本來係新加坡發現嘅30年老字號品牌,創辦人希望令品牌年輕化,貼近現代追求健康😍原材料用上嚴選A級加拿大黃豆,每日石磨鮮製,亦會加上芋圓同埋豆腐花,令到每個製成品更加貼合年輕人嘅需要😛三色芋圓西米露 $39芋圓非常之煙靭🥰 QQ彈彈西米露再配豆乳,濃郁得來亦唔會太膩份量亦好足🤩適合兩至三人食特別欣賞佢嘅包裝 用上扭蓋嘅膠碗所以防漏嘅效果做得好好👍奶蓋芋泥小丸子-500ml $38芋泥輕滑香甜💜奶蓋有淡淡嘅芝士忌廉味小丸子都好Q彈🤍飲嘅時候記住攪勻佢抹茶紅豆小丸子豆乳 700ml $48💚💚呢個真係真係超級大推豆乳味超濃,唔會太甜配上抹茶🍵有豆味亦有青香嘅綠茶味唯一較甜係紅豆🫘咖喱雞肉吐司吐司非常之香脆配上微辣嘅咖喱雞肉作為下午茶非常之滿足👍😍間中會出季節/期間限定款🔸鹹蛋黃碎蛋吐司/ 蝶豆花茉莉豆乳凍 / 川貝枇杷膏豆腐花🔸有3款熱飲供應: 好立克豆乳 / 即磨咖啡豆乳 / 9 °微甜濃豆乳 (啱秋冬飲)石磨樂豆 Jollibean (九龍灣)九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台
最近九龍灣開咗一間出品嘅飲品甜品店😍
身為豆迷嘅我梗係要去試吓啦!
三色芋圓西米露 $39
芋圓非常之煙靭🥰 QQ彈彈
西米露再配豆乳,濃郁得來亦唔會太膩
份量亦好足🤩適合兩至三人食
小丸子都好Q彈🤍
飲嘅時候記住攪勻佢
抹茶紅豆小丸子豆乳 700ml $48💚💚
呢個真係真係超級大推
豆乳味超濃,唔會太甜
配上抹茶🍵有豆味亦有青香嘅綠茶味
唯一較甜係紅豆🫘
咖喱雞肉吐司
吐司非常之香脆
配上微辣嘅咖喱雞肉
作為下午茶非常之滿足👍😍
間中會出季節/期間限定款
🔸鹹蛋黃碎蛋吐司/ 蝶豆花茉莉豆乳凍 / 川貝枇杷膏豆腐花
石磨樂豆 Jollibean (九龍灣)
九龍灣偉業街33號德福廣場1期平台P41號舖
@jollibean.hk
#世一豆乳 #豆乳之鬼 #打卡able #相機食先 #JollibeanHK #石磨樂豆 #啟德體育園 #YohoMix #裕民坊 #德福廣場 #都會駅 #手搖 #豆乳 #吐司 #豆腐花 #甜品 #療癒美食 #dessert #foodie #ComfortFood #九龍灣美食 #九龍灣探店 #九龍灣甜品