2022-08-31 124 瀏覽
琴晚食左素食,今晚食肉意慾好強🤣,阿女就卜左茘枝角 D1附近嘅 *世澄日本料理* 滿足下我食魚生嘅慾求🤣。世澄位於茘枝角地鐵站D1出口再行約3-5分鐘,地點好方便。店鋪居酒屋🏮風格,枱與枱之間都有點距離,算幾闊落,地方乾淨整齊。打開餐牌,好多丼飯嘅選擇,價錢豐儉由人,由最平七十幾到三百幾都有,當然越貴魚生份量同種類越多啦😄。另外仲有天婦羅、燒物、炒物、壽司、卷物、小食同炸物,選擇非常之多。🥗先來一個開胃沙律,青瓜爽脆,蟹子份量都幾多,蟹子入口迫迫卜卜,非常過引。🥢蒜香牛脷 - 嘩,都幾有份量喎,$88 非常抵食喎,每件都好厚實,入口林滑,牛味重重係口腔中央,非常入味。🥢今晚主角,魚生丼飯🥢親子四色刺身丼(油甘魚、三文魚、帶子、魚子)全部厚切,豐富口感。油甘魚肉質爽口結實,魚味鮮清、三文魚肉質林滑,油花滿滿,論口感同味道同油甘魚截然不同。🥢特上海膽丼(牡丹蝦、海膽,帶子、蟹子)牡丹蝦蝦頭緊連蝦身,非常新鮮,入口鮮甜;海膽色澤金黃,creamy 嘅口感,慢慢吞下有回甘味道👍🏻。總括:刺身部份相當滿意,好新鮮,份量亦比預期多,滿滿鋪滿整個飯面,相當有睇頭。飯丼側邊仲有好多蟹子、魚子拌邊,用黎

🥢今晚主角,魚生丼飯

總括:刺身部份相當滿意,好新鮮,份量亦比預期多,滿滿鋪滿整個飯面,相當有睇頭。飯丼側邊仲有好多蟹子、魚子拌邊,用黎撈飯一流👍🏻。