2017-08-24 564 瀏覽
人生第一次寫食評,就係呢間餐廳琴日我同屋企人去食晏,叫左一個海鮮豆腐湯飯(湯入面只有一隻青口 一隻虾同幾舊豆腐,味道差 諗住快啲食完就算)而我,叫左一個石頭鍋雞飯。點知第一啖食入口舊雞係冰凍既(你冇聽錯、果舊雞明顯係雪櫃攞出黎) 隨後叫屋企人試吓,啲飯都係凍既當時我立刻有問侍應,男侍應話係用個石頭鍋整返熱啲飯?果一刻我忍唔住笑咁冇常識既事情都可以講得出。喺雪柜攞出黎既雞,無加熱係有細菌,容易造成細菌繁殖導致毒素產生並令人嘔吐或腹瀉,何況依家呢個天氣30幾度?我唔想食物中毒,我要求更換。再者有常識的人都知道,石頭窩飯既窩係用黎保持食物熱度,而唔係將一啲冷凍嘅食物整番熱。呢間公司負責人應該好好控制食物質素!隨後我轉換了一個辣味鐵板雞,等了四個字,終於上枱 味道好鹹, 唔會再幫襯呢間餐廳
人生第一次寫食評,就係呢間餐廳