上面嗰句野唔係講笑,真係17蚊碗麵,只係可惜掛住食冇影到價錢牌由於我本身好鐘意食墨魚丸,所以基本上可以話係去到邊食到邊,食過嘅更加係數唔到咁多款,今次已經唔係第一次尼,之前都食過好幾次哩間啲墨魚丸勝在多墨魚肉,食落又唔粉,有口感,一食就已經知係手打嘅,粒粒形狀都唔同,如果想知咩係機打出尼嘅話,好簡單,去超市買包四海嘅,試完你就知,食唔出有咩分別嘅話咁恭喜你,你啲口感應該係被麻木左,我成篇野你都可以唔駛理,繼續食你嘅機打墨魚丸。對我尼講食機打嘅墨魚丸好冇口感,寧願唔食好過。而湯底好清,好鮮仲好有蝦味,味道仲有少少似龍蝦湯,就算成碗飲哂都唔覺油膩,仲有啲想加少少尼飲。豆漿跟餐加3蚊杯,原價5蚊。其實本身已經幾好,只係我個人尼講唔鐘意飲太甜嘅野所以覺得略甜。即使由兩年前嘅15蚊碗食到宜家17蚊碗,都仲係覺得好平,喺出面一碗雲吞麵閒閒地都講緊話25-30蚊碗嘅時候,試問仲有幾多間能夠做到哩個咁平嘅價呢?
墨魚丸  &  豆漿
2016-04-23