2022-10-16
係中上環一帶性價比高嘅cafe 價錢親民 主打全日brunch嘅概念 有得揀坐室內定室內 室外就比較似花園feel 環境都好靚同埋適合打卡 室內唔洗驚好熱因為枱上都有小風扇😆-點餐前已經有杯茶提供 我個日去嘅茶係有金蓮花同埋檸檬🍋飲落去幾清新🍃 最特別嘅係menu上面有提供每道菜式嘅卡路里、蛋白質、碳水化合物、總脂肪嘅數量 大家做選擇都可以考慮 亦唔洗擔心吸取太多熱量🔥-1.紅肉火龍果乳酪碗 $78之前都有係ig見過人po哩個yoghurt bowl 好似好吸引咁 今次終於到我試😍 有水果嘅鮮甜味 好清新 份量都多 好足料 有香蕉、士多啤梨、青提子、番薯片等😌 仲有超級食物亞麻籽同埋黃金藜麥 係可以滿足又健康又好食嘅食物 好吸引!🤤-2.西蘭花煙三文魚配香草忌廉汁貝殼粉 $78用西蘭花🥦嘅菜莖同埋貝殼粉嘅口感好特別 好有咬口😛 忌廉汁唔會太杰 口感啱啱好 煙三文魚味道正常🫶🏻😋-3.輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 $82黑松露味好香 但係食落去就balance番 唔會全口都係黑松露嘅味 意粉軟硬度適中 有波菜做配菜好夾 🤪 口感比較creamy 帶子煎一煎 暖暖地 好食~-4. 焦糖鮮奶
1.紅肉火龍果乳酪碗 $78
2.西蘭花煙三文魚配香草忌廉汁貝殼粉 $78
3.輕煎帶子黑松露菠菜牛肝菌意粉 $82
4. 焦糖鮮奶咖啡 (iced) $54
唔係好甜 但係焦糖味唔算好重~ 相比之下可能食物會比較推薦同出色🙈
5. 焙茶鮮奶 (iced) $52
相比起出面嘅cafe哩個會冇咁甜🤣 味道較為有少少淡🤔