2016-10-07 1675 瀏覽
通常係大學生活 大家為咗更善用時間就緊係將時間表編到密密麻麻 往往好少有時間坐低慢慢食返餐好🙁但頽飯食得多 就緊係要轉下口味🤔 趁住有時間 就食返餐好😋四個女仔 食量唔算大 我地就嗌咗1個大pizza 1個意粉 同1個海鮮咖哩飯share一齊食😁由於係午市 所以大部分既餐都係唔包野飲🍸想飲就加5蚊左右😙 首先就緊係睇下餐牌有乜好食📄原煲咖哩海鮮飯🔥🔥($42)辣就唔算好辣 好濃咖哩味 整得幾有水準👍🏻價錢同平日食既快餐店差唔多但質素就好d賣相就有少少差 但原煲夠哂賣點⭐️🌟份量絕對夠食👍🏻 咖哩入面有齊幾款海鮮 魚🐟蝦 小墨魚 仲有食咖哩唔可以少得既薯仔 可惜今次既薯仔就熟得唔夠熟 岩岩熟既感覺🙈硬到我地要浸落去咖哩汁先食😂😂夏威夷薄餅 🍕🍕($48)賣相一流 呃like必備🤓🤓 材料好豐富 有齊蕃茄 菠蘿 粟米 火腿 加埋幾脆身既薄餅🌟真係幾好味☺️ 四個人一人食到兩大塊 絕對夠飽 加埋其他野食就攬住個肚走🚶🏻粟米用咗超甜粟 菠蘿加埋醬汁 成個薄餅好吸引❤️❤️南瓜汁嫩雞意大利粉 ($31)比較失望既一個意粉 完全食唔出有南瓜味 雖然賣相幾靚 但就比咗太大期望🙈 意粉份量係夠但係雞身就太乾太
原煲咖哩海鮮飯🔥🔥($42)
辣就唔算好辣 好濃咖哩味 整得幾有水準👍🏻
價錢同平日食既快餐店差唔多但質素就好d
夏威夷薄餅 🍕🍕($48)
南瓜汁嫩雞意大利粉 ($31)
比較失望既一個意粉 完全食唔出有南瓜味 雖然賣相幾靚 但就比咗太大期望🙈 意粉份量係夠但係雞身就太乾太硬🐥食唔出「嫩雞」反而似煲完湯既雞😲😲南瓜汁似忌廉汁多d 除咗南瓜唔錯之外 成個意粉好難encore 🙅🏻🙅🏻