2024-01-10 267 瀏覽
放假嚟Bedu感受下中東食物文化,環境係中上環,氣氛好chillFestival brunch set $440Mezzo Platter 排名由清到濃口味😌,配熱辣辣既扁麵包紅菜頭乳酪係三樣之中最清,但香港人應該都覺得好夠味道好開胃🥰 sharp pink影相靚!鷹嘴豆蓉有啲香料味道,大個口感都係偏向似乳酪~ 大大粒鷹嘴豆夾麥包配腌菜有口感,同幾夾麵包,好特別!新嘗試!扁豆鷹嘴豆蓉既豆香最重,有埋烤香左既鷹嘴豆!佢嘅口感似鵝肝醬,有一陣烤香味道!忍唔住淨食咗好多啖,飽飽地😂 我哋覺得佢既份量係四個人,重料!腌菜有紅蘿蔔、椰菜花、紅菜頭、紅同綠蕃茄同辣椒~ 我諗佢主要都係增加個麵包口感,少少酸,比中式腌菜少酸好多腌橄欖同蕃石榴籽就咁食都好好味,係多汁!佢仲有果仁!包喺個麵包入邊會漏汁有索索nuts聲!Spinach Nagrest菠菜煮蛋配乳酪檸檬當我地飽飽以為到主菜時,又嚟個開胃菜!!OMG😜 菠菜煮蛋帶少少堅果,乳酪檸檬係靈魂估唔到係幾夾幾順口,清新返個口味!Lamb Shank香料紫米腌煮羊腿中東長米入面有洋蔥同埋啲炸蒜~ 腌煮羊腿有慢煮既感覺,羊骨都好易一禁就離肉🥸 如果有少少

Festival brunch set $440

Spinach Nagrest
菠菜煮蛋配乳酪檸檬

Lamb Shank
香料紫米腌煮羊腿

中東長米入面有洋蔥同埋啲炸蒜~ 腌煮羊腿有慢煮既感覺,羊骨都好易一禁就離肉🥸 如果有少少汁配嗰個羊腿會更加好,不過應該係中東風情 - 米少少油滑,肉乾爽啲!

Bedu pana cota最正,有齊全部!
Fresh Fruit Platter
鮮果拼盤

Chocolate Konafa
開心果朱古力忌廉酥餅似榛子朱古力,厚重味道。酥餅好鬆化~

Set yoghurt with nuts red fruits
紅雜梅果乳酪奶凍結實解油~

• Mezzo  Platter