2017-05-07
去到新城市打算同朋友食晚飯,本來打算食中菜但睇唔啱。後來見到Parkview 同 Pokka Cafe,覺得兩間都應該坐得舒服,適合同朋友傾計,但個人唔太prefer Pokka,所以去咗 Parkview (唉!咁我就行錯咗第一步啦。應該check 咗openrice 先! 後尾check 返先知到 Pokka 嘅評分比 Parkview 好)先甜後苦吧,先講好的方面- 坐得ok舒服,冇趕人走- 服務就一般,唔太差or好- 餐包好食,不過太少- 完唔好方面 我哋4個人,點咗2個 Grill US Ribeye,1 個Grill US 西冷,1個飯。佢有 Pan Fried 的澳洲牛扒,但我自己就因爲想要Grill (通常少D油,而且我覺得香D),所以冇揀。我點菜時仲特意問個waiter係唔係Grilled的,佢有D支吾以對。好啦,D 扒到咗,我哋第一個反應係:- 係Grill 定係用油煎? 個面咁多油?- 塊扒好肥!其中一個friend 點的10oz Rib Eye,佢話多過2oz 都係肥膏我哋叫咗個經理過嚟,問佢係唔係真係Grill 定係煎? 佢話的確係Grill,仲話佢哋係咁樣G
先甜後苦吧,先講好的方面
- 坐得ok舒服,冇趕人走
- 服務就一般,唔太差or好
- 餐包好食,不過太少
- 完
唔好方面
好啦,D 扒到咗,我哋第一個反應係:
- 係Grill 定係用油煎? 個面咁多油?
我哋叫咗個經理過嚟,問佢係唔係真係Grill 定係煎? 佢話的確係Grill,仲話佢哋係咁樣Grill。。。。。。。 (我無言以對)
Conclusion
- 錯一次就算啦,冇下次