2019-05-26 294 瀏覽
睇咗magazine 介紹知道旺角開咗一間螺獅粉,仲用+38蚊任食小食作招徠,所以特登同男朋友去試,但結果強差人意!一去到坐低,樓面哥哥拎咗張餐牌嚟同我哋講,每人點一碗粉,一杯飲品,就可以每人加38蚊任食50分鐘小食,指咗一指餐牌上右上角嘅小食比我哋睇,我哋見到手撕雞,多春魚,牛肉絲,排骨,所以我哋即刻點咗2碗麵,2碗飲品,再tick埋我哋要嘅小食點知交張餐牌比佢果陣,樓面哥哥話任食啲小食係點另一張紙,然後叫我哋再填果張任食嘅小食點餐紙!一望張任食點餐紙,oh shit!我哋頭先餐牌上見到嘅手撕雞,多春魚,牛肉絲同排骨都係無嘅,得反啲蛋餃,魚蛋,雞翼尖,臭豆腐等,真係oh my god!個心已經覺得中伏,算喇!我哋落單同人講咗任食,咁照任食就算啦!由於第一次食,唔知個份量有幾多,所以只係點咗幾樣,即刻比張單佢,同我哋落2碗粉果張單相隔唔夠一分鐘,交單後我哋一共等咗18分鐘,2碗粉先到,我體諒佢多人客,但係也無理由等咁耐吧!呢2碗粉無味,辣都唔辣下,啲配菜少到不行,嚴重不夠味道,我真心覺得唔值呢個價錢,我喺淘寶訂螺獅粉反嚟自己煮都好食過佢多多聲,起碼夠味同夠辣先啦!碗粉唔ok,諗住啲小食

任食嘅小食點餐紙
螺獅粉

碗粉唔ok,諗住啲小食應該ok啦!點知啲小食喺2碗粉到咗之後10分鐘都未到,換句話出,已經由落單起計過咗起碼28分鐘都未到,然後我哋唯有追一追,追完後5分鐘先到,啲小食一上,我哋即刻又有一種中伏嘅感覺,魚蛋得4粒,迷你雞翼尖得4隻,迷你豆腐得3塊,迷你饅頭得4小舊,口水雞得2舊,重點係全部都係凍嘅,
臭豆腐
口水雞及雞翼尖
魚蛋
炸饅頭
所以啲小食未上齊,我哋即刻再加單,然後再等多12分鐘都未到,再催,過多6分鐘先再上第2輪嘅第一碟,然後以每3分鐘上一碟嘅速度上,簡單啲嚟講,下一碟小食未上,前一碟嘅已經食哂,點知最後一碟都未上,有一個姐姐行過嚟同我哋講50分鐘用餐時間已過,請我地結帳離開
喺呢一刻我真心覺得呢間店好唔老實,我知如果啲食客一入小食紙,你就上菜,每人38蚊係唔夠cover,但都唔係慢到咁樣囉!每個小食嘅量已經少到不行,仲要凍嘅,即係已經整好咗一段時間啦,無理由咁耐都唔拎出嚟呱!再講,你地小食同碗麵上菜慢到不行,第二輪小食都未上齊,都仲好意思叫我哋埋單走人,fine,我哋埋單走人,盛惠188蚊,不過我真係唔會再幫襯

總括嚟講,等嘅時間多過食,加38蚊任食50分鐘,你預當中有30分鐘係等候時間,你預算最多食2輪凍嘅迷你小食,仲要係第一輪未上完就要好點定下一輪,唔好expect會好飽肚,仲要有心理準備50分鐘一到會比人趕,我自己同男朋友都覺得好伏,一定就唔會有下一次!
2019-05-25