餐廳: 隨心
資訊:

回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑環境:🌕🌕🌕🌑🌑服務:🌕🌕🌕🌑🌑份量:🌕🌕🌕🌑🌑味道:🌕🌕🌕🌑🌑價錢:HKD78/Pal【Summary】座位唔算逼夾,冷氣勁凍。雞湯ok, 海南雞無骨但偏肥,肉偏柴; 雞油飯好香。性價比一般。————————————————————————<無骨海南雞飯> HKD 70 🙂無骨所以食落幾開心,可惜雞皮太厚太肥,雖然雞皮都幾滑,最尾肥到要放棄,淨係食肉,但相比之下雞肉唔夠嫩滑。雞油飯要俾好評,成份食曬,好香雞油味,飯又煮得軟綿。隨飯附送嘅雞湯其實飲落覺得有d似味精湯加幾粒杞子,但係可能因為冷氣太凍,飲到一杯熱辣辣雞湯嘅時候感覺幸福到難以形容。<熱紅棗茶> 跟餐+HKD8 🙂隨餐附贈冰茶,一開始唔知有雞湯,凍到加$8都要嗌熱飲。紅棗味正常,不過同冰茶一樣好甜。💁🏻‍♀️其實我諗緊冷氣開咁勁仲跟餐default冰茶,係咪店家手法,逼人加錢要熱飲...💁🏻‍♀️哩個價同海南雞店比,唔算平,質素未到好高,如果唔係為左雞油飯未必回頭率有3星💁🏻‍♀️如果要我揀,我諗我會揀$50+食泰國人海南雞,雞有骨但更滑,係個飯遜色些少。

回頭率:🌕🌕🌕🌑🌑

【Summary】

————————————————————————
海南雞飯

<無骨海南雞飯> HKD 70 🙂

雞油飯要俾好評,成份食曬,好香雞油味,飯又煮得軟綿。

<熱紅棗茶> 跟餐+HKD8 🙂

海南雞飯