2017-07-05
查實依家好多地方都有得食粥底火鍋,之不過個fd喺咁話要食呢間,話呢間真係好好食,咁就算,山長水遠由港島過嚟同佢哋聚一聚不過今次特登寫食評,係為咗個粥底……朋友叫咗個日本清酒黃蜆沙白粥底,佢上台嗰陣有啲話一聲,見到個面好多蜆,但無咩粥,之後再攪兩攪,真心蜆多過粥,加上味道都唔錯,like胡椒嘅朋友一家好like,超重胡椒,我同幾位朋友仔即刻感覺好滿足去得打邊爐當然就係食牛喇,我地叫咗兩款牛都好好食,當然如果多啲件數會好啲,但啲牛都幾新鮮,好重牛味,另外嗰個響鈴巨型都不得了,可以浸湯底耐啲,吸多啲味,但又唔會變得超級「林」,仲有個北寄貝好甜好爽口……等嘢食嚟期間,最終都係忍唔住,叫咗熟食,但嗰過大良炸鮮奶食落口又幾食,超出自己預期,睇怕呢間都可以再encore