2015-02-25 566 瀏覽
友人介紹,呢道咕嚕肉出名,一家三口假日車到這裡食個新年飯。個咕嚕肉真係堅脆同正,有點拔絲感覺。同出面果D硬屈屈的,真的很不同。個汁剛好掛上,我食到有少許山楂汁的味。不過,我唔知係咪山楂,不過,真好味就一定係。店員介紹油泡筍殼,堅脆,D魚旗很好味,魚肉好滑呀。平時不喜歡魚的我也覺得must try item. 古老懷舊樽裝汽水,加冰同檸底,好正,夠晒氣。Bottle coke ; ]個樣堅平平無奇,見到以為佢好難食,點佢唔到又嫩又滑的三色蒸水蛋.正呀!好足夠氣的啫啫芥蘭煲,一打開香味四濺。朋友果然無介紹錯,只係地點比較遠。如果九龍有分店,我們應該會成日去的。呢道坐既環境一般,不竟它下午是茶餐廳,晚市做小菜。
友人介紹,呢道咕嚕肉出名,一家三口假日車到這裡食個新年飯。
咕嚕肉
好足夠氣的啫啫芥蘭煲,一打開香味四濺。

題外話/補充資料: 門口有咪錶,不過泊晒可以Shell油站轉入去有停車場. (警察局前)
2015-02-23
慶祝紀念