2022-08-03
#chuchu食在屯門📍 秋香屯門都有fusion居酒屋,呢度啲裝修佈置都好特別,牆上面有句「別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿」幾有特色!中式加日式嘅感覺,野食都係中mix日式,我哋差唔多嗌曬成個menu😂不過始終串燒都偏貴,但係大部分係值得嘅,所以都係#chuchu推介😝—————————————————————❣️ 威士忌燒蠔 兩隻 $108上面加左蔥花同偽魚子既野😂上檯後,職員拎左支噴噴,向生蠔噴上幾下威士忌,不過完全食唔出有威士忌嘅味,不過本身蠔新鮮,大隻厚身,有蠔味!唔差嘅!.❣️ 脆米芝士波 $68呢個好好食!!!!一咬開啲芝士溶溶地有軟心的感覺,好食,芝士控必食!!!!.❣️ 鹽燒白鱔煲仔飯 $238限量供應!日式煲仔飯!基本上枱枱都會嗌呢個,望落好似細細碗,但其實份量一啲都唔細!一定要食,雖然一煲得四舊,但係舊舊都好厚肉仲要唔腥,個皮燒到好香脆,燶燶地,夾埋秘製豉油,真係💯加埋隻生蛋黃撈勻佢,加埋啲飯焦,回味無窮!個底啲飯焦好好食,好有咬口!!!!.❣️ 手羽先 $38全隻雞翼,用蜜糖燒,但係醃得好食!不過偏貴!.❣️雞腎 $36朋友話好食好爽,🐷唔食雞腎,朋友話好好食試左細細舊,
📍 秋香
❣️ 威士忌燒蠔 兩隻 $108
❣️ 脆米芝士波 $68
❣️ 鹽燒白鱔煲仔飯 $238
❣️ 手羽先 $38
全隻雞翼,用蜜糖燒,但係醃得好食!不過偏貴!
❣️雞腎 $36
朋友話好食好爽,🐷唔食雞腎,朋友話好好食試左細細舊,嘩搞唔掂有陣味,不過鐘意食嘅人應該會鐘意
❣️ 牛舌芯 $58
唔食牛舌嘅🐷都食左一舊,都幾好食,唔算好核突
❣️ 厚切日本黑豚 $52
呢個好好好食!!!!!!好juicy,一啲都唔肥!
❣️ 明太子芝士竹輪 $48
就係平時打邊爐嗰個芝士獅子狗加啲明太子醬,都係打邊爐好食啲,可以不嗌!
❣️ 松露墨魚棒 $46
呢個面頭好多蒜,松露味就唔算好出,但係墨魚味好香好彈牙!
❣️ 菠蘿 三件 $30
唔錯,幾甜同好汁,不過其中一舊燒到過燶🥹
❣️ 迷你雞脾菇 $32
好味!燒到淋淋地,連埋啲汁好食!
❣️sake+甜品
OpenRice訂座7月生日優惠!會送sake同甜品,我仲book左畫字添,比個驚喜朋友😚啲字寫得幾靚,#chuchu生日推薦
不專業評分
👅好味指數:8/10
💰性價比:7/10
👍🏻推薦:8/10
—————————————————————
🏡地址: 秋香 (康景花園) (屯門)
屯門青善街38號康景花園地下26-27號舖
👉🏻黃金海岸都有分店
🕑營業時間:12:00-22:00 (16:30-18:00落場)
#chuchu食日式
#chuchu食串燒
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店