2022-11-12
放假同屋企人亂入咗呢間‘所謂’嘅泰式餐廳,點知中晒伏,不吐不快!叫咗三樣嘢:泰式蠔仔煎蛋 配白飯,泰式肉碎炒椰菜花,泰式冬陰公爐魚三樣菜中得炒椰菜花係比較正常蠔仔煎蛋飯:認真數過, 5隻蠔都無😅😅仲食到蛋殼碎🙄但價值$8x???冬陰公爐魚:災難級!!!我嗌冬陰公味,但個湯底係清湯咁款🫡同張menu個圖完全唔同!!問個職員咩事,係咪上錯咗?個職員覆我:你睇吓,有香茅㗎,呢個係冬陰公嚟㗎。我:你個menu張圖個湯底係紅色㗎啵職員:我哋轉咗師傅,會同張圖唔同我當堂o咗咗哦!咁你話係咪係囉!但我哋食落完全無冬陰公味囉!唔辣不特止,乜冬陰公湯底會有梅子㗎咩😅😅可能真係我見識少囉,fine🤷🏼♀️點知!!!!到我哋食完,行去俾錢沿途竟然見到人哋嘅爐魚係紅色湯底即刻再同職員理論我:點解人哋個湯底係紅色佢:佢加咗好多辣粉啫我再一次o咀,我哋用電話落單嘅時候根本都無‘加辣’呢個選項🤷🏼♀️🤷🏼♀️不過你哋繼續唔認上錯咗都無辦法最後我想講呢間嘢難食不特止,又貴,職員態度又差,俾錢買難受大家諗清楚先好食
三樣菜中得炒椰菜花係比較正常
個職員覆我:你睇吓,有香茅㗎,呢個係冬陰公嚟㗎。
我:你個menu張圖個湯底係紅色㗎啵
職員:我哋轉咗師傅,會同張圖唔同
即刻再同職員理論
我:點解人哋個湯底係紅色