餐廳: Cuisine Culture
資訊:

竟然係中環有間平民法國菜餐廳?所以我放假都專登試吓我見到lunch set係平啲,$88起就有,但我點咗貴個啲🤭🔸法式焗蝸牛🐌 $98呢個焗蝸牛入邊有好多醬料,例如有香草🌿所以個蝸牛好香,蝸牛底部都有少少薯蓉,好特別!🔸焗法式地道古也芝士洋葱湯 $78佢有個多士包喺表面,竟然浸住啲湯都可以好脆,仲吸左啲湯嘅味道,好味!呢個湯有少少羅宋湯嘅味道,但係感覺高級啲!🔸法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔 $208主菜叫咗個法國菜特色~鴨腿~煎到好有鴨香味,啲肉都好嫩滑,最特別係個薯仔,外脆內軟,表面有少少蜜糖+鴨油,好味😋🔸黑松露醬野菌意粉 $138呢個意粉不過不失,表面有一羹黑松露醬,好香!意粉係屬於硬身嘅,而且好爽口好滑,有用油炒過~中間都有好多嘢野菌,都算豐富!🔸酥皮蘋果批配雪糕 $78呢個甜品超級好食,雪糕係朱古力口味,中間會有朱古力脆脆,好濃郁!下面有蘋果批仲有香蕉,夾雜住雪糕好好味!
竟然係中環有間平民法國菜餐廳?所以我放假都專登試吓

🔸法式焗蝸牛🐌 $98

🔸焗法式地道古也芝士洋葱湯 $78

🔸法式地道鴨腿配鴨油煎薯仔 $208

🔸黑松露醬野菌意粉 $138
呢個意粉不過不失,表面有一羹黑松露醬,好香!

🔸酥皮蘋果批配雪糕 $78
午餐