2024-02-26
啱啱嘅新年食咗好多賀年食品 感覺自己油膩咗好多 但係呢日三點三又口痕想買個tea食🙈 友人就介紹我食呢間低卡低糖嘅素小食店 減輕啲罪惡感吖嘛🫢非常可仁見餐牌寫呢杯係皇牌推薦就叫咗啦✌🏻 佢入面有可可碎 朱古力米蓋同黃金燕麥奶 飲落有朱古力味 但係唔會太甜 面頭嘅米蓋好似cream嘅質地 加埋入面有珍珠質感嘅配料增強口感 不過成杯野飲都只係68千卡 唔駛怕肥膩🧋桂花桃龍呢杯係純茶 配料有桃膠 雪燕同桂花 茶底就係黃金烏龍茶🍵 飲落口有好重嘅桂花香味 同茶底好夾 桃膠同雪燕夠晒滋潤養生 女士一定會好喜歡😻紐約辣芝士素批我仲加配咗呢款爆芝脆批嘅小食 外皮唔算好酥脆 但係入面嘅餡料好豐富🥟 食落有少少似加咗芝士嘅咖喱角咁 點埋西班牙莎莎醬食就冇咁油膩啦😛紅絲絨麻糬曲奇最尾食埋件曲奇收尾就啱晒啦🍪 入面主要材料係純素牛油 70%黑朱古力粒粒同埋主角麻糬🥰 個曲奇幾軟身 你睇下個麻糬幾煙韌😎呢餐下午茶揀咗呢間健康素食小食店 真係唔會有罪惡感啊 特別鍾意個低卡嘅飲品😋 又好飲又健康
非常可仁
桂花桃龍