餐廳: EverShine
資訊:

2021-09-19 158 瀏覽
今日想同朋友去打下卡傾下計所以搵左間評價不錯的cafe,環境非常清幽,渡過左一個悠閑舒服嘅下午🥰呢到餐牌寫左每樣食物嘅卡路里,等客人食得健康啲。健康之餘賣相亦都好好💯🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌷Evershine 黃金香辣蜆肉意粉🍝 $78辣味適中,意粉偏乾身,亦唔會煮得太淋,加埋咸蛋黃撈勻好惹味。最重要係蜆肉好多😍隻隻都好鮮甜,超抵食🌷紅肉火龍果乳酪碗🥣 $74黎呢到覺得必試嘅係呢個乳酪碗🤩因為唔係到到都有得食。乳酪碗有四款,我就揀左顏色最鮮艷嘅紅火龍果。紅火龍果加埋乳酪,有好充足嘅纖維同益生菌,對清理腸胃好有幫助,乳酪入面仲加左提子🍇、香蕉🍌、草莓🍓同埋果乾等等,飽肚又健康🌷紫薯窩夫配焦糖海鹽和雪糕🧇 $88賣相好colourful,望住個人心情都靚啲,每一塊窩夫中間都搽左紫薯餡去整,好有心,窩夫烤得好脆,夾埋啲雪糕同生果一齊食,三重享受🌷藍天白雲☁️ $55(海鹽焦糖香蕉藍螺旋藻牛奶)藍螺旋藻有豐富嘅營養,含有多重嘅維生素,所以係超級食物黎。一見到有咁正嘅材料所以就揀左佢,香蕉味好濃,食得出有打碎左嘅香蕉蓉,奶味都重,外觀就係藍白色,真係好似天空一樣,健康又啱打卡✅🌷檸檬薄荷梳打🍹

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🌷Evershine 黃金香辣蜆肉意粉🍝 $78

黃金香辣蜆肉意粉

🌷紅肉火龍果乳酪碗🥣 $74

紅肉火龍果乳酪碗

🌷紫薯窩夫配焦糖海鹽和雪糕🧇 $88

紫薯窩夫配焦糖海鹽和雪糕

🌷藍天白雲☁️ $55
(海鹽焦糖香蕉藍螺旋藻牛奶)

藍天白雲

🌷檸檬薄荷梳打🍹 $48
夏日熱辣辣一定要飲番啲凍野降溫,朋友叫左杯梳打,味道咸咸甜甜,有啲似咸檸七嘅味道,加埋淡淡嘅薄荷味,幾解渴清涼

檸檬薄荷梳打

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

中環區黎講呢個價錢都好抵食,又有賣相,而且唔會額外收加一,值得再去。係呢到番工嘅lunch又多一個放鬆壓力嘅好地方😌
黃金香辣蜆肉意粉
紅肉火龍果乳酪碗