2024-07-14
中環平民韓國餐廳🇰🇷:📍Seoul Noodles中環又新開咗一間價錢平民嘅韓國餐廳,晏晝放返有多個選擇喇😍🐮牛骨湯麵($88)牛骨湯麵嘅麵底係手打刀削麵,食落好有咬口,好煙靭😋而佢嘅湯底好有清甜,牛味重得嚟唔會好咸或者好油,一路食住麵一路飲湯都唔話好頸渴!🍙迷你紫菜包飯(set)呢個好抵食!紫菜包飯入面嘅餡料都好足,包括有酸蘿蔔,蟹柳,紅蘿蔔絲等等。紫菜包飯食落有著淡淡嘅麻油香,total切左6小舊上碟好快就俾人清晒🤫🌶️辣牛肉湯麵($98)湯底好惹味,唔會太辣(個人食開譚仔三小辣😋)湯麵嘅配菜都有好多,大部份都係蔬菜類,食落可以解膩👍不過湯麵嘅牛肉就唔係好多,反而俾菜類配菜蓋過晒🫠🥟泡菜餃子(set)一籠總共有兩舊餃子,雖然佢嘅餡料都好足,不過個人覺得佢有小小乾同埋個皮比較厚🫣📍 Seoul Noodles (中環)中環士丹利街38號金禾大廈1樓
中環又新開咗一間價錢平民嘅韓國餐廳,晏晝放返有多個選擇喇😍
🐮牛骨湯麵($88)
🍙迷你紫菜包飯(set)
🌶️辣牛肉湯麵($98)
🥟泡菜餃子(set)
📍 Seoul Noodles (中環)
中環士丹利街38號金禾大廈1樓