La Parrilla Steakhouse

2024-06-09 242 瀏覽
之前去完阿根廷 想再食下阿根廷菜,好幸福香港真係一個美食天堂。國際化到連阿根廷菜式都試到。今日黎到中環呢間 La Parrilla Steakhouse 食扒,入面裝修格調好浪漫,好似置身於係外地一樣。咁岩今日落住微微雨,令成個feel 再好d~~ Provoleta al HormonalClassic Melted Provolone Cheese Oreganoand Chilli Flakes $128一盤熱辣辣嘅熱溶拉絲芝士,啲香味已經飄晒上嚟。Topping有幾款唔同既香料碎,配上一條新鮮既法式麵包。芝士味道好濃郁,好食到停唔到口。食到最尾我點咗啲香醋同埋橄欖油,食完成個dish 感覺好balance好正。Ribeye 300g $418主角 Ribeye 我地叫左Medium rare,佢哋用鐵板上枱,上枱嘅時候鐵板仲渣渣聲,已經牛香撲鼻。最特別嘅係牛扒配上六款唔同嘅醬汁。(大概有:辣味蒜香香草醬/純橄欖油香草醬/醋香鮮蕃茄粒醬/芥辣醬/蕃茄醬/沙律醬)我自己最鍾意係辣味嗰隻香草醬,佢每一隻特調嘅味道都好特別,感受到chef好用心。塊牛扒有成守厚,咬落去超級軟淋多汁,外皮

Provoleta al Hormonal
and Chilli Flakes $128

Ribeye 300g $418
主角 Ribeye 我地叫左Medium rare,
佢哋用鐵板上枱,上枱嘅時候鐵板仲渣渣聲,已經牛香撲鼻。最特別嘅係牛扒配上六款唔同嘅醬汁。(大概有:辣味蒜香香草醬/純橄欖油香草醬/醋香鮮蕃茄粒醬/芥辣醬/蕃茄醬/沙律醬)我自己最鍾意係辣味嗰隻香草醬,佢每一隻特調嘅味道都好特別,感受到chef好用心。塊牛扒有成守厚,咬落去超級軟淋多汁,外皮好脆。牛扒非常驚艷!一絕!

Langostino Pasta
Argentinian Pink Prawns Tartare
Spaghetti in Bisque Sauce $228
呢個係阿根廷粉紅蝦意粉。
應該係第一次食到刺身蝦版本嘅意大利粉。成個感覺好新鮮。第一啖已經食到濃濃嘅鮮蝦汁味道。廚師選用咗幼嘅意粉成個感覺更加掛汁。係一個非常奢侈而高貴嘅鮮味。生蝦部分非常新鮮,調味開胃。
Langostino Pasta下次再黎必點反您回味!

Drinks:
Shierley temple $78
最尾叫左杯mocktail,因為渣車無叫到酒精飲品。果香甜味帶清新既感覺,成杯鮮紅色有小小紅酒feel,一路傾下計飲野平衡反食完成餐飯既膩感。

ps:d staff 過左黎幾次問d 野食o 唔ok ,換碟同埋留意refill 番杯水全部野都好nice 呀,呢間真係傾計小聚一流