2023-03-02
同老公拍拖就嚟到中環食呢間好出名嘅Bombay dream ~ 米芝連推介的印度餐廳,入面同之前食過嘅好唔同,裝修fancy & 坐得舒服好多!我哋今次就揀咗d signature dishes~ 佢會先上一件小食,今次係類似炸番薯嘅小食,甜甜地🍦🍦之後嗌咗個好似炸蘑菇嘅前菜,咁佢入面就有一啲cotta cheese~佢會一齊上少少辣同開胃嘅蕃茄醬一齊點嚟食,師傅嘅手工非常之好,外面嘅皮多薄,而且一啲都唔油!好香口架食落🤩🤩Main方面我哋就嗌咗牛油雞,呢個係最多人會叫嘅菜式,d雞都好嫩,唔會太過火,嗰個汁食得出用咗唔少香料!當然呢個係要配返出名嘅薄餅啦,我哋就叫咗蒜蓉同芝士味,佢嘅芝士味同出面以前食過好唔一樣😀芝士味非常之濃郁💪🏻所以就咁食都唔會覺得單調😉另外都試咗佢嘅fish curry. 嗰啲魚係好滑嘅😉而且冇乜骨🤭大啖食都OK 㗎,呢款curry甜甜地, 有少少辣~所以平時唔食得辣嘅朋友都可以試吓😇另外都嗌咗一份從來都未試過食嘅鐵板雞🐓其他地方食都係食紅色嗰款, 呢一隻就唔係嘅, 首先佢煎得香滑又入面仲係有汁!而且配上薄荷醬食,所以食落去好清爽開胃☺️印度餐廳唔少得一定係飲man
Main方面我哋就嗌咗牛油雞,呢個係最多人會叫嘅菜式,d雞都好嫩,唔會太過火,嗰個汁食得出用咗唔少香料! 當然呢個係要配返出名嘅薄餅啦,我哋就叫咗蒜蓉同芝士味,佢嘅芝士味同出面以前食過好唔一樣😀芝士味非常之濃郁💪🏻所以就咁食都唔會覺得單調😉
另外都試咗佢嘅fish curry. 嗰啲魚係好滑嘅😉而且冇乜骨🤭 大啖食都OK 㗎,呢款curry甜甜地, 有少少辣~所以平時唔食得辣嘅朋友都可以試吓😇
另外都嗌咗一份從來都未試過食嘅鐵板雞🐓 其他地方食都係食紅色嗰款, 呢一隻就唔係嘅, 首先佢煎得香滑又入面仲係有汁!而且配上薄荷醬食,所以食落去好清爽開胃☺️
印度餐廳唔少得一定係飲mango lassis ~ 呢度嘅mango lassi 亦都好有心, 佢好明顯飲得出係用新鮮芒果整,唔係用嗰啲死甜果汁!今餐好豐富呀😋😋😋
#hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#好味道#好西#香港好西#香港美食#香港探店 #中環探店#印度菜 #香港印度菜 #印度餐廳 #香港必食餐廳