2017-08-20
<喺香港食到手作bagel好正呀>😍👍🏻🍞Bagel係一d類似冬甩形狀既包類 🥖好興夾埋一d肉, 肉 或者 sauce一齊食 而喺中環呢間bagelvalley專賣自家手作既bagel低糖低油😀 仲可以因為唔同喜好加唔同既肉菜同醬料🌿🐷🐮🐔😃Bagel包 可以揀唔同既味道配塔 我就點左 一甜一咸!😍<甜食bagel系列 >🍴Bagel with spreading 35 蚊Cream cheese with honey pecan 🍯🧀Add smoked salmon🐟加20 蚊揀左 籃莓bagel, bagel包煙靭 帶點藍莓香味 配上自製幼滑creamcheese🧀 同埋帶有果仁類 碎既蜜糖甜醬🍯 味道十分match , 而三文魚比較幼身🐟 做藍莓bagel既配塔口感恰到好處😍😋<咸食bagel 系列>🍴Bagel sandwich 70 蚊🐮Pastrami bomb 🐮Beef 🐂pastrami , mustard ,gherkin🥒 tomato🍅 swiss cheese 🧀rocket 🌿cream cheese🧀個人
Bagel包 可以揀唔同既味道配塔 我就點左 一甜一咸!😍
<甜食bagel系列 >
🍴Bagel with spreading 35 蚊
Add smoked salmon🐟加20 蚊
<咸食bagel 系列>
🍴Bagel sandwich 70 蚊
🐮Pastrami bomb 🐮
個人好喜歡辣🌶 所以揀左墨西哥辣 bagel(Jalapeno) 包身除左煙靭有包香外🍞 都真係帶有唔差既辣味 鍾意食辣既朋友一定要試下 🌶😋, 入面夾左醃黃瓜 蕃茄 爽口火箭菜 林同硬身既芝士🧀 仲有主角 醃牛肉 各種食物加埋層次豐富 外表美觀 醃牛肉比較咸 但又同菜同蕃茄🍅中和番 nice match !
除左咸甜bagel仲有靚靚帶花咖啡☕
☕🍫Mocha 37 蚊
味道唔錯既mocha ,泡抹偏少 但咖啡味偏濃 , 朱古力味偏甜, 個人覺得如果可可味多d會更好🤓
☕🌹Rose latte 37 蚊
好飲既rose latte , 奶味香濃🥛口感幾滑 而我欣賞既係 佢既玫瑰味唔係格硬加落去 🌹而係滲入去咖啡入味 🤓所以飲到咖啡味時先感受到玫瑰香 好飲👍🏻
其實而家真係好少好味既麵包鋪 🥖🍞🥐專食外國既bagel加唔多 再加上又有質素🤓 製作用心 ❤所以我覺得應該要支持下👍🏻😋
Score 平均分 <7.9/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#Bagelvalley
中環租庇利街1 號喜訊大廈地下a1 店
~~~~~~~~~~~~~