2019-03-31
之前行過見到銅鑼灣分店已經好想試,但每次都排長龍就放棄,呢排見到中環竟然開分店就趁星期五放工約朋友去試下放工即刻過去見到未滿坐,今次終於唔使等啦餐廳無浮誇門面裝飾,但好實在餐廳餐牌放係門口,全部都係以豬肉為主菜,選擇唔算話千變萬化,但勝在夠實在,好有住家飯既感覺,而且價錢真係好吸引,份量仲唔少,中環都可以做到呢個價錢呢個質素,絕對揾唔到幾多間我地兩個人坐底好快就決定左食咩,原來點餐紙好貼心,俾大家選擇少飯、走蔥、走辣呢d個人口味,唔似口講落單會一時講漏背後仲有英文版我地點左一個沖繩豬軟骨飯同一個叉燒豆角蔥花炒蛋飯,仲加左一個涼拌大豆芽好彩叫左少飯,唔係真係食唔晒,因為豬軟骨既份量有三大件再加一大堆肉絲,每件豬軟骨都大到用匙羹都拎唔起,又厚肉重點係咬落去好腍好入味,連軟骨入口唔使咬已經呑得落,個豬肉既油脂剛好,食落好香又唔肥膩,真係難怪咁多人排隊都要食朋友叫既叉燒豆角蔥花炒滑蛋飯都好大份,蛋即叫即炒,好香又夠厚小食涼拌大豆芽都幾惹味又爽口,酸酸地好開胃,好質賞佢用呢d懷舊既餐具,好有香港舊式風味最後跟餐加$5就有飲品,我點左蜂蜜生薑茶,雖然無豪華高級既杯,但飲落就知真材實料,薑片真係人手
餐廳無浮誇門面裝飾,但好實在
最後跟餐加$5就有飲品,我點左蜂蜜生薑茶,雖然無豪華高級既杯,但飲落就知真材實料,薑片真係人手切完再沖,唔係求其俾用水沖既即沖飲品客人
裝修風格簡約平民,唔會千篇一律環境好衛生乾淨