2024-01-10
今日同老公&姑拉嚟到中環為奶奶補祝生日飯行完一條大斜路入到嚟覺得環境優美坐位寬敞仲可以欣賞街外既景色食物款式都幾多好貼心中英都有我地揀左一款頭盤四款share嚟食頭盤:Scallop Cevich 檸檬汁醃帶子配木薯醃紅洋蔥$170帶子刺身好厚肉檸檬汁更加突出到帶子既鮮甜連埋紅洋蔥一齊食一爽一軟好開胃個汁調得剛剛好主菜:Moqueca De Frutos Do Mar $380巴西汁慢煮雜錦海鮮:虎蝦、魷魚、扇貝、青口4款當中最欣賞係魷魚&青口魷魚食落軟Q,唔會煮到好un青口係藍青口入口即溶扇貝都好大隻,D肉一梳梳好新鮮虎蝦比前面3位大佬搶晒風頭幾大隻有蝦膏肉質都可以Peixe No Dashi 伊比利亞香腸煮海鱸魚 $290呢個好有驚喜,清清地食到鱸魚既鮮味重點魚肉非常嫰滑底下仲有d蘆筍&菇File De Costela $350炭燒肉眼扒配青紫醬、烤蕃薯、木薯我地叫左7成熟,份量都算多除左同青紫醬一齊食仲可以蘸蒜食3款口味任君選擇紫薯同蕃薯都好甜好粉Fraildinha 牛腹扒配日式醬油蛋黃 $380呢個係鱸魚之外驚豔到我既牛腹扒同剛剛肉眼既口感好唔一樣個人比較喜歡呢款,牛肉味重d
行完一條大斜路入到嚟覺得環境優美
連埋紅洋蔥一齊食一爽一軟
好開胃個汁調得剛剛好
主菜:
Moqueca De Frutos Do Mar $380
巴西汁慢煮雜錦海鮮:虎蝦、魷魚、扇貝、青口
4款當中最欣賞係魷魚&青口
魷魚食落軟Q,唔會煮到好un
青口係藍青口入口即溶
扇貝都好大隻,D肉一梳梳好新鮮
虎蝦比前面3位大佬搶晒風頭
幾大隻有蝦膏肉質都可以
呢個好有驚喜,清清地食到鱸魚既鮮味
重點魚肉非常嫰滑
底下仲有d蘆筍&菇
File De Costela $350
炭燒肉眼扒配青紫醬、烤蕃薯、木薯
我地叫左7成熟,份量都算多
除左同青紫醬一齊食仲可以蘸蒜食3款口味任君選擇
紫薯同蕃薯都好甜好粉
Fraildinha 牛腹扒配日式醬油蛋黃 $380
呢個係鱸魚之外驚豔到我既
牛腹扒同剛剛肉眼既口感好唔一樣
個人比較喜歡呢款,牛肉味重d外
蘸埋日式醬油蛋黃真心好食
姑拉要左Yellow bird $60無酒精
飲落酸酸甜甜
嚟到呢度覺得要叫番酒先啱feel
於是問店員有咩推介
Maracuja (Passionfruit, Cachaca, Lime, Sugar) $60
好濃郁既熱情果&青檸味~解膩一流
食完主菜點可以無甜品
小朋友先要揀我梗係試晒3款啦
Abacaxi Assado $110
炭燒菠蘿、椰子雪糕、杏仁椰子金寶碎配日本威士忌焦糖醬
椰子雪糕幾唔錯,唔知係咪自家製
炭燒菠蘿幾甜
Chocolate De Ouro 金箔堅果朱古力球 $125
外型靚,食落有層脆皮,唔太甜因為係用70%既黑朱古力整,再配埋巴西堅果,無得頂!
Uma Nota Pavlova $100
甜品盒子:紅莓忌廉蛋白脆餅
一個三層既木盒好似拆盲盒咁
第一層係紅莓醬、乳酪口味既忌廉、吉士醬
第二層係藍莓、士多啤梨、糖
第三層就係蛋白脆餅
整體嚟講呢餐飯好滿意
店員全部都好有禮貌
見我地唔知點揀會作出一d推介或建議
另外環境舒適好啱收工嚟放鬆下
或者一家大細,情侶嚟拍拖
下次都想再嚟試下其他