2023-04-22 1288 瀏覽
Follow IG🌟: @eatgoodwest.sin 啲相都係跟師傅呈現次序出~個人二訪都覺得感覺唔錯 未來都會再去嘅鮨店🍣✨都想分享一下自己點解二訪Sushi Kami~因為我係左拗🥸所以食Omakase就好考師傅細唔細心 見唔見到🤫 好多時候好多鮨店都好好 可能第一二件壽司察覺到左拗就會即刻作出調整 但Kami San同埋佢師傅最令我impress係佢地係上第一道壽司之前已經留意到🥰所以呢啲細心位令我除咗因為壽司而再去食嘅原因😝我覺得今次食Sushi Kami嘅舍利偏向淡味 應該係襯返春天唔太濃味嘅魚料😋 我自己覺得今次比較remarkable係靖魚 醋漬咗嘅鯖魚帶少少酸味啱啱好 入口好香😚通常鯖魚都會配紫菜或者以押壽司嘅形式呈現 今次呢個覺得幾好👍🏻雖然我自己就覺得其他鮨店嘅赤身好食啲 但Kami San刀工超勁🙌🏻🥺喺魚料上面嘅界咗紋之後的確令口感好咗😆✨我哋最後再加咗馬糞海膽 Kami San嘩最近嘅海膽質素時好時壞 不過我哋都好好彩 食到好食嘅海膽🤤我哋係Kami San serve的~所以用餐體驗十分好!!!🤩我最欣賞係Kami San嘅匠人精神🫡佢雖然係日本人 但佢
Follow IG🌟: @eatgoodwest.sin

啲相都係跟師傅呈現次序出~

個人二訪都覺得感覺唔錯 未來都會再去嘅鮨店🍣✨

我哋係Kami San serve的~所以用餐體驗十分好!!!🤩我最欣賞係Kami San嘅匠人精神🫡佢雖然係日本人 但佢好努力用中文去解釋清楚話比我哋聽每一舊dish係咩嚟 另外我最欣賞 係無論係咪佢serve 客人離開佢都會好謙虛咁多謝客人甚至乎會逐個帶出門口 幫客人撳埋升降機嘅掣 送客人入升降機之後就再90度鞠躬多謝客人嘅蒞臨🙆🏻‍♀️我覺得以佢係一個咁有經驗嘅日本師傅 嚟到香港都會做足所有嘅招呼同款待 確實有啲難得(可能係因為見到其他鮨店嘅日本師傅無咁貼心🤣) 喺呢一方面我會俾Kami San滿分💯

以下係今次Omakase Menu🍴:
🍣赤身
🍣大拖
🍣靖魚
🍣拖羅蓉紫蘇葉手卷
🍣馬糞海膽(追加😋)
🍣玉子燒
🍣麵豉湯
🍣甜品

💰:神水 Set ($680/pp)
追加海膽(80/pp) (抵到傻🤪)

🍽️ 食物:🌕🌕🌕🌕🌗
🥂 飲品:🌕🌕🌕🌕🌑
👩🏻‍🍳 環境:🌕🌕🌕🌗🌑
💯CP值:🌕🌕🌕🌕🌗
✅回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕

Overall: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (out of ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

📍鮨慎 Sushi Kami
@sushikami25100045
地址:中環安蘭街18號12樓

#eatgoodwestsin_japanese
#eatgoodwestsin_omakase
#eatgoodwestsin_central
#eatgoodwestsin_sushi
#eatgoodwestsin_hongkong
#omakasehongkong #hongkongomakase #sushikami #kamisan #omakase #centralomakase #hkisland #hongkongisland #central #sushi #sushilover #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkig #japanesefood #japanesesushi