2024-09-25
最近好朋友推薦我嚟試吓呢間「Kanesaka Hong Kong」,話佢嘅廚師發辦特別好食,聽到咁,就帶埋屋企人嚟一齊搵食喇。特別推薦大家試Dinner set ,會較lunch更豐富既食物,而且天黑中環既環境更令人沉醉Dinner Omakase $2980推介指數 7款前菜!11貫壽司、1件手卷、湯及甜品,食到你心滿意足~ 今次抽我自己最鍾意既幾款推薦~兵庫縣產的津田宇生蠔 呢隻津田宇生蠔第一次食,蠔身細細隻,但好飽滿,我就一隻原味食一入口感受佢滲透出濃濃既 鮮味,另一隻就加左檸檬汁落去,配上檸檬既酸味,更激發左佢既鮮甜喉黒海膽魚子醬手卷呢款係Kanesaka hk既原創手卷,手卷裡面有燒喉黑,海膽同魚子醬,口感豐富又絕配,真系食得 好過癮。金目鯛壽司 金目鯛魚肉嫩滑,稍微燒熟之後更顯鮮香,一試難忘。蛤壽司 蛤壽司配甜醬油,醬油既味道配上蛤自帶既鮮甜恰到好處。櫻花蝦豌豆茶碗蒸蛋 蛋入面加左櫻花蝦同豌豆嘅,茶碗蒸蛋嘅口感非常嫩滑,配上櫻花蝦豌豆有小小咬口,非常香 口!呢到菜品各有特色,我哋食到舔舔脷,真係好滿足呀!下次我哋仲會再嚟!
屋企人嚟一齊搵食喇。
Dinner Omakase $2980
推介指數 7款前菜!11貫壽司、1件手卷、湯及甜品,食到你心滿意足~ 今次抽我自己最鍾意既幾款推薦~ 兵庫縣產的津田宇生蠔 呢隻津田宇生蠔第一次食,蠔身細細隻,但好飽滿,我就一隻原味食一入口感受佢滲透出濃濃既 鮮味,另一隻就加左檸檬汁落去,配上檸檬既酸味,更激發左佢既鮮甜 喉黒海膽魚子醬手卷
蛤壽司 蛤壽司配甜醬油,醬油既味道配上蛤自帶既鮮甜恰到好處。 櫻花蝦豌豆茶碗蒸蛋 蛋入面加左櫻花蝦同豌豆嘅,茶碗蒸蛋嘅口感非常嫩滑,配上櫻花蝦豌豆有小小咬口,非常香 口!