2023-10-15
中秋就梗係烤肉應節啦🥮見Airside有間韓式烤肉都唔錯,決定去試試。一入座就有韓式前菜,非常開胃,最鍾意個南瓜蓉🎃 仲有泡菜爐邊蛋同拉絲芝士粟米!名物雪花五花肉 $158————————————厚厚一層油脂呀!但原來烤完之後又唔係咁油膩,啲肉汁真係爆晒出嚟勁Juicy!包埋菜加啲配料,例如蒜片,減低膩感,而且口感味道更加豐富。花卷五花肉(半份) $165————————————薄薄一片,好快就烤熟啦!有點脆皮嘅感覺,油脂同筋嘅部份有點彈牙,薄薄一片已經好香肉味。牛小排 (原味) $280————————————一片片雪花油脂嘅牛小排,原味冇醃已經好重牛味,烤肉過程中肉汁會隨住高溫溢出,入口滿滿油脂香味。月見牛肩肉 $118————————————⼀大塊牛肩肉呀!抵食喎😆 牛肩肉重牛味之餘,油脂仲好豐富,每片都爆多肉汁,撈埋生蛋黃食,入口好香好順滑。超滿足嘅中秋晚上,落到樓下就可以賞月啦🌕
名物雪花五花肉 $158
花卷五花肉(半份) $165
牛小排 (原味) $280
月見牛肩肉 $118
————————————
超滿足嘅中秋晚上,落到樓下就可以賞月啦🌕