2024-09-22
去圍方行街經過湊湊火鍋•茶憩推出左中秋Menu,即刻約朋友book枱黎個中秋聚會。我哋揀酸菜白肉湯底同臺式麻辣鍋,呢兩款鍋底仲可以無限refill酸菜白肉同麻辣鴨血豆腐,酸菜白肉湯底入面嘅腩肉軟淋酸酸地好開胃,而臺式麻辣鍋雖然賣相紅卜卜,但不會太辣,而且鍋底超足料非常出色。花好月圓海鮮拼盤海鮮拼盤都擺盤吸引,有鮑魚、帶子、蜆、白鱔片同海蝦,鮑魚爽口彈牙,帶子鮮甜,食材好新鮮。新鮮白鱔片未夠喉再叫多盤白鱔片,薄切嘅鱔片幾新鮮唔會覺得腥,薄片又唔駛淥太耐。美國特選級牛肩胛打邊爐必點牛,呢個美國特選級牛肩胛色澤紅潤,雪花平均,入口滑嫩肉味濃郁。爽口牛黃喉牛黃喉係牛心室嘅大動脈血管,灼1分鐘就熟,非常爽口。企鵝賞月係免費送嘅,有四隻企鵝,係墨魚味,口感彈牙。另外有個圓圓好似月亮嘅飛魚籽滑,都好彈牙。油墨菜油墨菜新鮮脆甜最岩打邊爐。Lee度仲可以飲台式飲品,餐牌最新推廣「雙柚愛玉茉莉冰沙」同「雙柚愛玉茉香茶」好大杯。一路打邊爐一路飲,超級清爽、酸酸甜甜又解膩。最後店員會送上免費甜品芒果沙冰。
花好月圓海鮮拼盤
新鮮白鱔片
美國特選級牛肩胛
爽口牛黃喉
牛黃喉係牛心室嘅大動脈血管,灼1分鐘就熟,非常爽口。
企鵝賞月
油墨菜
油墨菜新鮮脆甜最岩打邊爐。
最後店員會送上免費甜品芒果沙冰。