2022-06-16 2791 瀏覽
呢一間私房菜已經唔係第一次食,我幾鍾意呢間野係會幫你諗埋食咩,只要訂台時同佢講幾多錢一個人、有咩唔食,出街食嘢最難諗就係諗食咩。餐廳面積唔大,問過店員最多只可以容納12位客人。所以如果想食就要訂檯啦,我今次同朋友就預早同餐廳講左預算600蚊一位。🥛🐥鮮奶花膠燉竹絲雞冇諗過鮮奶都可以做湯雞燉到D肉咬落去好軟,花膠又有咬口。🍽冰鎮南非活鮑魚鮑魚佢配左一個淡豉油,好小食凍鮑魚,個肉質好軟嫩同爽,出到黎個鮑魚一D都唔韌。我記得我上一次黎係有D煙係底,今次就冇左D煙,視覺效果冇咁好,不過一樣好食。🐟鮮魚湯浸野生海油班球呢個魚湯好鮮味,魚湯呈奶白色,班球好大舊啖啖肉。🐚牛油清酒新鮮扇貝佢呢個係燒扇貝,有輕微既酒香,扇貝燒既程度岩岩好,肉身見到好飽滿。🦐老香港茄汁蝦兩隻大蝦下面個底用炸米粉襯托,店員同我哋講呢個茄汁蝦唔係真係普通茄汁煮,而係師傅用好多種醬煮到似茄汁,係一個古老做法,我仲後生就未食過幾前既方法。當係體驗下🦞上湯焗原隻海花龍煎米底龍蝦夠大隻加上佢個料係用番佢個龍蝦膏去煮,所以個味道好濃,米粉底煎到好脆。

🥛🐥鮮奶花膠燉竹絲雞
冇諗過鮮奶都可以做湯雞燉到D肉咬落去好軟,花膠又有咬口。

🍽冰鎮南非活鮑魚

🐟鮮魚湯浸野生海油班球
呢個魚湯好鮮味,魚湯呈奶白色,班球好大舊啖啖肉。

🐚牛油清酒新鮮扇貝

🦐老香港茄汁蝦