2024-11-14
難得放假,去中上環chill足一🥰夜晚食咩好?我fd就帶咗我一間佢一直好想試嘅英式中菜😍入去裝修幾優雅👍🏿用咗好多大理石🤩嗰陣未諗到食咩好,老闆會同你推薦幾款中西合壁畫嘅菜式~🦆香酥鴨跟薄餅一上枱就聞到陣陣香氣,鴨皮烤得好脆,肉質鮮嫩多汁,配埋薄餅同醬汁,簡直係人間美味!😋😋😋 🐷蜜汁排骨(4件)甜甜地,好入味,食完一件就想食第二件!🍖🍖🍖 排骨肉質軟腍,骨肉分離,蜜汁香甜而不膩,配埋白飯一流!🤩🐔🌽玉米雞湯雞湯用咗新鮮嘅玉米同雞肉熬製而成,清甜可口,暖胃潤肺😍🍲中式炖湯足料😍有竹絲雞、瘦肉、黑蒜、干瑤柱,元肉,好滋補!湯底濃郁鮮甜,每種食材都熬煮得恰到好處,營養豐富,好適合冬天飲!🍲🐟🍟1908BC 招牌炸魚薯條跟咖哩汁佢哋嘅炸魚薯條真係好正!青衣柳魚肉好滑!外皮酥脆,炸薯條配埋咖哩汁,一流!🍟🍟🍟 咖哩汁香料係配方~香濃可口,配埋青豆碎,簡直係絕配!😍🥬🥦炒雜碎蔬菜好新鮮,炒得好香,好惹味!🥬🥬🥬 雜碎包括咗各種蔬菜,例如西蘭花、菇、紅蘿蔔等等,營養豐富🥰🍹Pomegranate Fizz (Fresh Pomegranate | Cream Soda | Lime I Soda)
🦆香酥鴨跟薄餅
🐷蜜汁排骨(4件)
🐔🌽玉米雞湯
雞湯用咗新鮮嘅玉米同雞肉熬製而成,清甜可口,暖胃潤肺😍
🍲中式炖湯
🥬🥦炒雜碎
石榴梳打酸酸甜甜,好清新,水果賓治就香甜可口,好適合夏天飲!😍
🍹Fruit Punch (Orange | Pineapple | Cranberry | Fruits)
每一啖都飲到水果嘅香甜同鮮味,而且唔會太甜,啱晒我呢啲怕甜嘅人!💦🤭