天氣凍嘅時候特別想食一啲熱辣辣嘅鍋類食品 咁啱又喺韓國街附近 所以就決定喺度隨機搵一間黎試吓☃️-✏️泡菜餃子鍋 ($180)餃子鍋嘅餡料都幾豐富 而且份量好大 包括有泡菜餃子泡菜 粉絲 金菇 豆腐 年糕等等 不過整體質素嚟講只係一般 而且好大嘅扣分位係佢嘅主角餃子😗餃子夾都未夾落碗就散開爛晒 食落一啲口感都冇變左一pat嘢咁🤧不過都有可能我都煮耐左少少 但真係散得太誇張同淋得太勁😂建議佢上枱之前食材可以唔使加熱得咁多 因為佢上枱後都已經會開大火繼續煮🤔/個年糕就相對我覺得幾好食 淋得嚟又不失嗰種q彈感呢 底下仲有勁多粉絲 索曬湯汁都唔錯嘅 但係我覺得成個鍋辣度唔夠 可以再提高🌶🌶🌶〰️✏️韓式粉絲 ($75)反而呢度嘅炒粉絲就幾有驚喜!🤩佢嘅粉絲聞落已經好香 調味都好好 好惹味 而且感覺好有鑊氣 重點係佢嘅粉絲食落一啲都唔油膩 但係同時間又可以炒到一條條分開唔會變咗痴埋一Pat咁 講緊係放到凍左都唔會!粉絲真心高質 可以一試👩🏻‍🍳
✏️泡菜餃子鍋 ($180)

〰️
✏️韓式粉絲 ($75)

• 韓式粉絲