2009-06-07
我第一次由親友介紹來, 以為會有些水準 set dinner 價錢唔算太貴, $100-250. 味道好一般.冇特別, 好多地方都可以做到.但當我想,如果我點一個>$250 set dinner時候 (例如燒乳豬), 我應該可以享受會有好一o的服務, 但事實完全沒有!!我一開始就有懷疑, 我地六個人, 一到步居然俾張四人枱, 沒有位的人就在餐廳正中間站住等15分鐘.等其他人走後讓出來的枱!!!到點菜時, 我頭上的冷氣機不停滴水!! 又要換枱!!放刀叉的位置又亂來, 剛來上的碟又亂放低.我地的食法,普通人一眼就看出係share main, 但每次o黎 main 都唔跟share 的刀叉, 次次都要叫先攞o黎!!到己經食到第5個main 的時候, 每人的碟都已經有很多食剩的骨, 蝦殼,服務員睇見又唔換碟(佢當住我面前收走食完的main 的時候睇見的), 離譜!!還有, 以上的價錢未計wine, 如果點wine可能再加>$100/head, (還好似有個$500/pax餐)o禁的價錢, o禁的茶餐廳服務, 叫我點可以再o黎, 我知道呢間"茶餐廳"有好多fans, 但如果服務唔
到點菜時, 我頭上的冷氣機不停滴水!! 又要換枱!!
放刀叉的位置又亂來, 剛來上的碟又亂放低.
還有, 以上的價錢未計wine, 如果點wine可能再加>$100/head, (還好似有個$500/pax餐)o禁的價錢, o禁的茶餐廳服務, 叫我點可以再o黎, 我知道呢間"茶餐廳"有好多fans, 但如果服務唔好, 好味到會叫出o黎都冇用!!
大家要留意, 而家係香港收$300一餐西餐有好多, 有好多味道ok, 服務一流, 唔須要在這裡!!
味道俾2分, 燒乳豬正常o的
衛生俾一分, $300/head 的toilet不合格.
環境俾一分, 沒有冷氣!!
服務唔洗講
抵食俾一分, 又唔洗講!!