2024-01-05 184 瀏覽
深水埗都有幾多串燒檔,但呢間坐得係最舒服,冷氣位有7、8張檯,室外位置都好寬闊,唔似其他舖咁差兩步就係車路。至於食物方面都有驚喜,d蠔肥嘟嘟好鮮好甜,咁大隻之前係$100/3隻,而家做埋優惠$20一隻,勁抵食之餘燒蠔方式都有兩款,一款係蒜蓉燒,蒜蓉味夠香而不過咸,另一款叫泰式汁,呢個簡直食上癮,個汁香、辣、咸、酸、甜恰到好處,同個女仔傾偈得知真係泰國人主理,無諗到呢間舖咁中式都會專登搵個泰國人專門做呢個泰式汁。要俾十隻手指公佢。我哋仲食左:燒鱔:鱔本身好彈牙,加埋蜜汁包住鱔食落夠juicy。粟米粒串:香甜,女仔最鍾意,因為食落方便,唔會好輪盡,真係心機之作。燒賣:師傅燒得真心好,外脆內軟,唔似其他燒到成粒乾哂。仲有食左一夜乾雞翼,燒白鯧仔,台灣腸,錫紙花甲粉絲,大頭蝦,馬友,黃花,原條茄子都燒得美味。因為有朋友唔食得太辣都無所謂,佢哋檯面都放定兩樽辣椒粉同孜然粉,好細心。特別一提有款小食叫捧捧魚乾比起雞泡魚干香d同埋軟身d,出面亦都唔見有呢款魚干。我哋食夠300蚊有張9折卡下次可以用,呢次嘅食之旅個個都好開心大滿足,一定會再嚟encore。

我哋仲食左:
燒鱔:鱔本身好彈牙,加埋蜜汁包住鱔食落夠juicy。
燒賣:師傅燒得真心好,外脆內軟,唔似其他燒到成粒乾哂。
2024-01-05
  • 燒蠔