2022-12-22
朋友生日,為屯馬綫嘅朋友仔去megabox 補祝遲左半年生日飯,因為疫情關係個個都中招,所以遲咗半年冬天始終想食暖笠笠嘅食物,呢間串燒店除咗即燒之外,仲去用日本和歌山備長炭,唔知係咪日本炭,串燒感覺上好似特別有風味星期三MegaBox好少人,所以有優惠,星期一至五買三串送一串,真係好抵,生日朋友鍾意飲酒,佢自己一個人飲清酒,佢開心晒我哋一致認同燒菠蘿係最好食,個面有層薄薄嘅焦糖又脆又甜,菠蘿本身都好甜又多汁另外,我自己最鍾意食豚肉韭菜卷,韭菜唔會太濕太乾,有少少濕潤明太子雞翼無骨,裏面有大量明太子,雞皮燒到有外皮微微焦燶,外表金黃,好有技巧牛小排又淋又多汁,白鱔彈牙厚肉飯團好脆,好似飯焦咁脆,裏面熱辣辣我叫咗份鵝肝飯團,鵝肝厚身肥美多油脂,俾飯團吸收晒鵝肝油份,好好味我哋五個女仔,總共食咗$1465 ,個個都飽到唔郁得,都真係好抵食
牛小排又淋又多汁,白鱔彈牙厚肉
飯團好脆,好似飯焦咁脆,裏面熱辣辣