2023-11-21 2072 瀏覽
:九龍灣居酒屋🏮🍶自動清酒放題機Pass $188/位 多達18款日本清酒同梅酒任飲!😍喺手機打開 QR Code 掃一掃 就會自動出酒🥰 有唔同程度:薰、醇、爽 仲列明米種、水源、度數和品牌👍🏻 可以一次試到好多款 啱哂鍾意飲酒嘅朋友.🥗油甘魚沙律配酸汁啫喱油甘魚肥美🐟沙律菜新鮮 加埋酸汁啫喱好開胃.🍢串燒用和歌山備長炭燒架🪵有雞、豚、牛、海鮮、野菜類雞皮$32雞腎 $38煙肉帆立貝 $58豚肉酒盛芝士卷 $48炭燒牛舌 $98美國牛小排 $68明太子青椒仔 $38原條日本茄子 $68.當中最鍾意👅牛舌 厚切咬開呈少許粉紅色 熟度剛剛好🤎口感爽口有嚼勁🐮牛小排油脂豐富 好香牛味🐷豚肉酒盛芝士卷都好特別 🧀芝士入口即化好rich🤤同豚肉嘅咸香好match 一口過會有點漏喔 建議細細啖品嘗 再送啖清酒🍶 完全提升左個味道🍆原條日本茄子Juicy完全渣 加埋木魚同蔥花好食.🍙柚子胡椒鵝肝燒飯團 $98好大嚿鵝肝呀😍外層煎到脆脆地 一咬開就化 充滿油脂香 配埋有少少燒焦嘅飯團同紫菜 柚子醬去油膩 層次豐富好滿足✨.紅豆鯛魚燒🐟.環境闊落舒服 有唔同嘅座位選擇 氣氛好好🤎喺附近返工嘅朋友唔好錯
:九龍灣居酒屋🏮
🍶自動清酒放題機Pass $188/位

🥗油甘魚沙律配酸汁啫喱
油甘魚肥美🐟沙律菜新鮮 加埋酸汁啫喱好開胃

🍢串燒
用和歌山備長炭燒架🪵有雞、豚、牛、海鮮、野菜類
雞皮$32

🐮牛小排油脂豐富 好香牛味

🍆原條日本茄子Juicy完全渣 加埋木魚同蔥花好食

🍙柚子胡椒鵝肝燒飯團 $98

紅豆鯛魚燒🐟

環境闊落舒服 有唔同嘅座位選擇 氣氛好好🤎喺附近返工嘅朋友唔好錯過~

老朋友約我食生日飯,揀咗MegaBox溜冰場旁邊這間日本居酒屋,雖然商場裏有不少高質餐廳,但人流不多,係約朋友傾偈食飯的好地方 我最喜愛的… 火炙左口魚邊 份量都幾多,這種刺身油脂比例非常高,配搭柚子醋和Wasabi可以解膩 串燒有買三送一優惠,這個是燒牛舌,肉質夠彈牙但唔會韌,醃得幾香 帆立貝串燒:食物裏的肉汁和鮮味,都保留得幾好 刺身拼盤:當天餐廳沒有海膽,所以轉左生蠔,生蠔都好大隻,味道 creamy 得來又有海水味,其他刺身都幾厚切,質素都唔錯燒茄子:香滑、多汁,非常好 串燒廣島蠔:燒得幾香,不過略嫌有少少乾甲羅燒:蟹膏份量非常多,勁香,搽麵包好正,再撈埋生雞蛋同埋蟹籽,真係冇得輸,如果可以比多兩塊麵包仲正軟殼蟹牛油果卷:幾好味,雖然唔算好驚喜,但份量誠意十足蕨餅:謝謝朋友和餐廳準備的生日驚喜,希望我們來年都健康平安,可以再食多啲好嘢

我最喜愛的… 火炙左口魚邊

帆立貝串燒:食物裏的肉汁和鮮味,都保留得幾好

燒茄子:香滑、多汁,非常好

串燒廣島蠔:燒得幾香,不過略嫌有少少乾

軟殼蟹牛油果卷:幾好味,雖然唔算好驚喜,但份量誠意十足

🍶無限任飲清酒x串燒居酒屋🍢-去MegaBox大家可能會諗到去睇戲溜冰或者行傢俬舖😌 但係原來佢樓上都有好多唔同都食肆 仲有做清酒放題嘅居酒屋 啱晒睇完戲有下場😍 我哋成枱人每人加$188就可以任飲當晚好多款日本直送嘅清酒梅酒等等 仲有得自己揀酒杯 叫埋酒鬼朋友一齊嚟就啱晒😂-🐠油甘魚沙律配酸汁啫喱 $88油甘魚幾鮮甜肥美 配埋沙律同酸汁啫喱 就中和返幾balanced 幾開胃-🍢串燒雞尾 $32豚肉酒盜芝士卷 $48煙肉帆立貝 $58炭燒牛舌 $98原條日本茄子 $68美國牛小排 $68雞腎 $38美國牛肋筋 $58🍢串燒都有好多唔同款 而且仲有啲都幾特別嘅款式 我哋最鍾意煙肉帆立貝 炭燒牛舌 同埋豚肉酒盗芝士卷 用嚟送酒一流-🍘柚子胡椒鵝肝燒飯團 $98🍙燒三文魚飯團 $42身為飯桶嘅我哋去到居酒屋都會叫燒飯團 而今次呢個柚子胡椒鵝肝燒飯團 果然係餐廳推介 鵝肝好肥美 外面亦都煎到脆脆地 入面好肥美 去上同樣有飯焦嘅燒飯團 啱啱好有少少濕潤感 成件事層次好豐富 加上柚子胡椒鹽 唔會太大油膩感😎-🎏紅豆鯛魚燒 $36鯛魚燒就正常發揮 外面面漿嗰一層係行QQ路線 而紅豆餡亦都唔會太甜🥰
🍶無限任飲清酒x串燒居酒屋🍢

美國牛肋筋 $58

🍘柚子胡椒鵝肝燒飯團 $98
🍙燒三文魚飯團 $42

🎏紅豆鯛魚燒 $36

📍欅 居酒屋 (九龍灣)
九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 11樓9號舖
  • 煙肉帆立貝
  • 炭燒牛舌
閨密生日決定同佢狂食慶祝🍾️於是梗係帶佢去試晒佢想食嘅野啦~ 第一站梗係去日式居酒局🎏 ⋯⋯廢話少講,食評即到⋯⋯—前菜🥑吞拿魚牛油果沙律配芥末醬 $78—🍢串燒🍢豚肉牛油果卷 $35豚肉蘆筍卷 $38七味燒豬頸肉 $38豚肉秋葵卷 $28豚肉酒盗芝士卷 $48煙肉年糕卷 $35豚肉韭菜卷 $28鹽燒黑豚腩 $98—🍙柚子胡椒鵝肝燒飯團 $98🍡日本直送紅豆鯛魚燒(2件)$18🍶清酒放題$188 /位—其實係為咗🍶「冇限時清酒放題」而去,皆因自助清酒機提供供應17種清酒及1款梅酒,我哋用QR code自行斟清酒,每款清酒均標明精米步合、米種、釀酒水源、風格等,生啤同樣任飲!店員建議梅酒係用指定酒杯,果然味道好唔同!Vienn最中意梅酒+純米大吟釀。由於閨密唔食牛,陪佢全豬宴,唔乾夠juicy 油腔滿口。豚肉牛油果卷、豚肉韭菜卷、煙肉年糕卷 都好好食,特別係豚肉酒盗芝士卷,芝士咬外脆內軟,鹹香芝士配上豚肉,再飲啖梅酒/生啤,絕絕子😍🤤另外鵝肝燒飯團,好潤好糊口,配上柚子胡椒一齊食,又係令到鵝肝嘅鮮味大大提升!由日本直紅豆鯛魚燒,外脆內軟,甜度適中~—Overall嚟講簡直啱晒我哋班酒鬼🍻重
閨密生日決定同佢狂食慶祝🍾️
於是梗係帶佢去試晒佢想食嘅野啦~ 第一站梗係去日式居酒局🎏

⋯⋯廢話少講,食評即到⋯⋯

前菜

煙肉年糕卷 $35
豚肉韭菜卷 $28
鹽燒黑豚腩 $98

🍙柚子胡椒鵝肝燒飯團 $98
日本直送紅豆鯛魚燒(2件)
🍡日本直送紅豆鯛魚燒(2件)$18
🍶清酒放題$188 /位

其實係為咗🍶「冇限時清酒放題」而去,
自助清酒機
清酒放題($188位)
豚肉酒盗芝士卷/煙肉年糕卷

Overall嚟講簡直啱晒我哋班酒鬼🍻重點價錢唔貴,人均消費$500左右,價錢中等。勝在食物服務質素好,無限時free flow值得1試~
梅酒+純米大吟釀

2023-11-09
生日
串燒豚肉
柚子胡椒鵝肝燒飯團
日本直送紅豆鯛魚燒(2件)
自助清酒機
清酒放題($188位)
豚肉酒盗芝士卷/煙肉年糕卷
  • 豚肉韭菜卷
  • 豚肉酒盗芝士卷
  • 豚肉蘆筍卷
  • 鹽燒黑豚腩
九龍灣megabox 一間有清酒放題既日式居酒屋環境非常舒適 💥清酒放題 $188主任香港餐廳比較少見的全自動日本酒販売機🍻岩晒我呢d 社恐唔好意思不斷order既客人!😜一共有18 款清酒梅酒 總有一款岩飲~💥海葡萄豆腐沙律 $68海葡萄入口爽脆 🥢配上芝麻醬同豆腐 作為前菜夠晒fresh💥燒三文魚飯糰 $42🍙外面燒得焦香配上咸咸香香的三文魚 惹味❕💥柚子胡椒鵝肝燒飯糰 🍘$98呢款較為fusion面頭鋪上份量十足的鵝肝✅燒後外脆內軟滑 加埋飯食好match 無油膩感💥串燒明太子雞肉/明太子青椒/七味燒豬頸肉/煙肉🥓荔枝卷/燒牛舌/雞軟骨/美國牛小排🥩串燒全部都燒得好香口 唔韌印象較深係明太子青椒仔 🫑香口的明太子配青椒入口fresh 得黎好開胃😋🍢煙肉荔枝 鮮甜的荔枝被燒得油潤的煙肉包著更香甜!🥰💥紅豆鯛魚燒 仲有飯後甜品送balance 返😍
九龍灣megabox 一間有清酒放題既日式居酒屋
環境非常舒適

💥清酒放題 $188
主任香港餐廳比較少見的全自動日本酒販売機🍻
岩晒我呢d 社恐唔好意思不斷order既客人!😜
一共有18 款清酒梅酒 總有一款岩飲~

💥海葡萄豆腐沙律 $68

仲有飯後甜品送balance 返😍
2023-11-08
  • 明太子青椒
2023-11-03 106 瀏覽
油甘魚沙律配酸汁啫喱油甘魚非常之鮮甜,沙律菜撈埋酸汁好開胃,前菜好鬼正呀⋯⋯串燒類:好多款呀…有選擇困難症😆最後選擇左明太子雞肉好嫩滑,加左明太子更加惹味,雞頸肉好爽口,煙肉帆立貝配搭好好👍🏻豚肉酒盜芝士卷啖啖芝士好正,炭燒牛舌爽口惹味,美國牛小排好濃牛肉味,原條日本茄子加左木魚絲更加好味🤤焦糖菠蘿好香甜。柚子胡椒鵝肝燒飯團睇賣相都知正,厚厚嘅鵝肝脆脆地真心好食😋燒三文魚飯團飯團煎一煎好有口感,正正正。餐廳有部自動清酒放題機任飲,鍾意飲酒嘅朋友就啱晒喇。
油甘魚沙律配酸汁啫喱
油甘魚非常之鮮甜,沙律菜撈埋酸汁好開胃,前菜好鬼正呀⋯⋯

柚子胡椒鵝肝燒飯團
睇賣相都知正,厚厚嘅鵝肝脆脆地真心好食😋

燒三文魚飯團
飯團煎一煎好有口感,正正正。

餐廳有部自動清酒放題機任飲,鍾意飲酒嘅朋友就啱晒喇。
估唔到Megabox有間居酒屋🏮有趣嘅係餐廳有部香港勁少見嘅日式全自動日本酒販売機🍶多款日本酒包括清酒梅酒冇時間限制放題都只係$188一位,抵到癲!但記得量力而為呀🤣居酒屋嚟講,食物都好緊要!餐廳嘅餐飲選擇都好豐富,串燒、飯團、刺身、壽司、小食通通都有。一邊暢飲一邊食嘢傾計真係開心到爆😆柚子胡椒鵝肝燒飯團🍙 $98————————————勁大嚿鵝肝,香到爆嘅油脂湧出嚟,表皮少許香脆,入面軟嫩順滑,香氣逼人。配埋飯團真係勁滿足。炭燒牛舌(4片) $98————————————口感脆彈、有嚼勁,唔會過韌,韌度剛剛好!真係好出色嘅燒牛舌。原條日本茄子🍆 $68————————————真係大大條原條茄子,入口軟淋淋又多汁,加埋木魚、蔥花,看似簡單但好惹味。明太子青椒仔 $38————————————青椒仔唔太辣,釀入嘅明太子味道都係温和嘅,並唔係好辣同鹹嘅明太子,依個配搭好開胃,送酒一流呀。七味燒豬頸肉 $38————————————外層少許焦香,加埋七味粉就更惹味,咬落爽彈,肉香滿滿。飲到微醺😆下次要再去呀!
估唔到Megabox有間居酒屋🏮有趣嘅係餐廳有部香港勁少見嘅日式全自動日本酒販売機🍶多款日本酒包括清酒梅酒冇時間限制放題都只係$188一位,抵到癲!但記得量力而為呀🤣居酒屋嚟講,食物都好緊要!餐廳嘅餐飲選擇都好豐富,串燒、飯團、刺身壽司、小食通通都有。一邊暢飲一邊食嘢傾計真係開心到爆😆

柚子胡椒鵝肝燒飯團🍙 $98

炭燒牛舌(4片) $98
————————————
炭燒牛舌(4片)

原條日本茄子🍆 $68
原條日本茄子

明太子青椒仔 $38

七味燒豬頸肉 $38
————————————
外層少許焦香,加埋七味粉就更惹味,咬落爽彈,肉香滿滿。

飲到微醺😆下次要再去呀!
2023-10-24
  • 原條日本茄子
  • 炭燒牛舌
放工想飲翻2杯,呢度正吖!一掃QR code 㩒個制就有18款日本酒及生啤任你飲🍶🍻唔驚你飲得多,最驚你飲唔到狂試唔同味嘅酒都係一個價 對於飲得之人會好抵我哋2個女仔食今次嗌左油甘魚沙律配酸汁啫喱👍🏻再加有肉有菜嘅串燒 嚟送燒酒豚肉酒盜芝士卷就算驚肥都必試 入口即化嘅芝士有濃厚芝士味,但係唔漏唔咸 啱啱好舊芝士同塊豚肉出奇地夾你驚食串燒唔夠飽?我推薦你再嗌2件🍙柚子胡椒鵝肝飯團~鵝肝煎得靚係必須搭配柚子胡椒,我第一次食感覺好新鮮 同埋舊飯團同多士比較係飽肚之餘 又口感十足而燒三文魚飯團 呢個啱比怕油嘅人食我fd減肥,佢就叫左三文魚貪佢有omega 3🤣我覺得三五知己吹水劈酒好值得嚟酒錢都唔平㗎嘛人均:$500
放工想飲翻2杯,呢度正吖!
一掃QR code 㩒個制
就有18款日本酒及生啤任你飲🍶🍻
唔驚你飲得多,最驚你飲唔到

狂試唔同味嘅酒都係一個價

對於飲得之人會好抵

我哋2個女仔食

今次嗌左
油甘魚沙律配酸汁啫喱👍🏻
再加有肉有菜嘅串燒 嚟送燒酒

豚肉酒盜芝士卷

就算驚肥都必試 入口即化嘅芝士
有濃厚芝士味,但係唔漏唔咸 啱啱好
舊芝士同塊豚肉出奇地夾

你驚食串燒唔夠飽?
我推薦你再嗌2件🍙

柚子胡椒鵝肝飯團~

鵝肝煎得靚係必須
搭配柚子胡椒,我第一次食
感覺好新鮮 同埋舊飯團同多士比較
係飽肚之餘 又口感十足

而燒三文魚飯團 呢個啱比怕油嘅人食
我fd減肥,佢就叫左三文魚
貪佢有omega 3🤣

我覺得三五知己吹水劈酒好值得嚟
酒錢都唔平㗎嘛

人均:$500
  • 柚子胡椒鵝肝燒飯團
呢間餐廳好適合鐘意飲酒嘅朋友只要比$188就可以享受清酒🍶放題有多達十五款清酒同梅酒無限時任飲串燒仲係用和歌山備長炭燒出嚟別有一番風味✨🔸吞拿魚牛油果沙律配芥末醬 $68🔸自家製木桶豆腐 $98🔸明太子雞肉 $32🔸雞翼$ 32🔸厚燒雞肉 $32🔸煙肉帆立貝 $58🔸豚肉酒盛芝士卷 $48🔸豚肉牛油果卷 $35🔸厚燒牛舌 $78🔸美國牛小排 $68🔸原條日本茄子 $68🔸明太子青椒仔 $38🔸柚子胡椒鵝肝燒飯團 $98🔸燒三文魚飯團 $42🔸炭火蒲燒原條鰻魚 $268今次叫咗好多嘢食🤤沙律菜好爽口,吞拿魚口感細膩,配埋芥末醬食落好清新開胃。自家製木桶豆腐亦係餐廳嘅特色菜式之一,豆腐好香好滑,口感好特別,落埋柚子鹽食就更顯豆香味。串燒係用和歌山備長炭去燒,有炭火香氣。雞肉、豚肉、牛肉、海鮮、蔬菜都一應俱全,水準亦都相當之高,當中我最鐘意嘅就係厚燒牛舌,牛舌燒到好焦香,肉質嫩滑食落好juicy。飯團燒得香脆,當中柚子胡椒鵝肝燒飯團真係好正,鵝肝燒完勁香,油脂感豐富,配上柚子鹽減去油膩感覺,整個配搭做得好好。最後試埋佢哋嘅炭火蒲燒原條鰻魚,用炭火燒嘅鰻魚真係特別香,魚肉好嫩滑,燒汁好入味!
呢間餐廳好適合鐘意飲酒嘅朋友

🔸燒三文魚飯團 $42

🔸炭火蒲燒原條鰻魚 $268

2023-08-07
2023-08-09 145 瀏覽
#欅居酒屋🏮開張新優惠,無限時🤩$188/位任飲大吟釀🍶/燒酌🥃/梅酒🍸/啤酒🍺鍾意飲酒嘅,我點可以錯過。飲幾杯已經真回本💰係超抵👍仲要係全自動來自日本🇯🇵販賣機 ,鍾意飲幾多飲咩款自己一個code就搞掂晒😍當中最鍾意嘅就係🍶日置櫻山滴 特別純米生酒你能感受到清涼清爽的香氣,大米完全發酵所特有的清爽鬆脆、甜味較少的口感。酸度高,餘味緊實。非常適合炎炎夏日配搭串燒嚟食。另外黑糖梅酒,我都非常喜愛🍸有著黑糖的甜味,並帶有梅子的酸味和果香。梅子的酸味能夠中和黑糖的甜味,使整個味道更加平衡,並增加了一份清新感。🥑🐟 吞拿魚牛油果沙律配芥末醬,一口咬下去,先是感到沙律的清脆爽口,接著是牛油果的綿軟和吞拿魚肉的紮實口感在口中交織,最後是芥末醬的辛辣味道在口腔中迸發,就算炎炎☀️夏天都即刻開胃晒🥣🍲 自家製木桶豆腐,每一口都充滿了豐富的豆香,豆腐的紋理綿密而細膩,滑過喉嚨的時候帶著一種獨特的濃郁風味。🍢🍡 串燒的各種肉食和蔬菜,一種種不同的口感和味道在口中交織,🐔雞皮的酥脆,雞腎的鮮嫩,雞頸肉的紮實,雞翼的香脆🐂牛舌的濃郁,牛小扒的肥美🐷豚肉蘆筍卷的清甜🫑🌶️明太子青椒的香辣非常適合送sake,🍆原條茄
#欅居酒屋🏮

開張新優惠,無限時🤩$188/位
任飲大吟釀🍶/燒酌🥃/梅酒🍸/啤酒🍺
鍾意飲酒嘅,我點可以錯過。飲幾杯已經真回本💰係超抵👍

當中最鍾意嘅就係

🍶日置櫻山滴 特別純米生酒

酸度高,餘味緊實。非常適合炎炎夏日配搭串燒嚟食。

另外黑糖梅酒,我都非常喜愛

🐔雞皮的酥脆,雞腎的鮮嫩,雞頸肉的紮實,雞翼的香脆
🐂牛舌的濃郁,牛小扒的肥美
🐷豚肉蘆筍卷的清甜
🫑🌶️明太子青椒的香辣非常適合送sake,🍆原條茄子的濃香軟糯
🍍菠蘿的酸甜,每一個味道都令人回味無窮。

🍙🍘 三文魚燒飯團和醬油燒飯團,香噴噴的燒烤味道與米飯的甘甜結合在一起,加上三文魚的鮮美和醬油的鹹香,每一口都是一種享受。

🔥炭火蒲燒原條鰻魚,原個炭烤上枱打卡📷一流而且香味撲鼻,見到都即刻想食😋鰻魚每一口都充滿了甜美的蒲燒醬和炭火的香氣,令人回味無窮。
2023-08-07 147 瀏覽
本身好鍾意食日本野,加上呢間居酒屋有清酒放題,好有興趣試吓(๑˃̵ᴗ˂̵).🥗 油甘魚沙律配酸汁啫喱 $88油甘魚刺身肥美充滿魚油甘香,沙律菜新鮮爽脆,配埋酸汁啫喱,味道清新開胃。⚪️ 自家製木桶豆腐 $78豆腐富豆香味,口感幼滑帶少少結實,可以自己加香蔥、薑蓉、柚子鹽等調味。🍢 串燒/燒物🦴 雞軟骨 $28:爽口香脆。·🐥 明太子雞肉 $32:雞肉軟腍,配上明太子鹹香惹味。·🐷 豚肉年糕 $35:爽滑豚肉包住軟糯年糕,幾夾。·🌱 鮮蘆筍 $28:保留水份燒得啱啱好。🥓 煙肉荔枝 $35:荔枝清甜多汁,一齊食中和肉類嘅油膩感。·🐮 美國牛柳粒 $68:有咬口富牛味。🐷 豚肉酒盜芝士卷 $48:豚肉油脂香加上芝士鹹香,配清酒一流。·🥓 煙肉帆立貝 $58:煙肉燒得焦香,帆立貝好似刺身咁大粒厚身,肉質新鮮。👅 厚燒牛舌 $78:口感爽滑。🍍 焦糖菠蘿 $35:新鮮菠蘿好juicy,加上焦糖面層,食落更香甜。.🔥 炭火蒲燒原條鰻魚 $268原條鰻魚用火爐上枱,肉質柔軟又無骨,燒得微微焦香,蒲燒汁甜甜地更提升魚鮮味。.🍙 鯛魚燒飯團茶漬飯 $78飯團好大個,上面有兩塊鯛魚,肉質幾嫩滑,加埋湯一齊食口

🥗 油甘魚沙律配酸汁啫喱 $88

⚪️ 自家製木桶豆腐 $78

🍢 串燒/燒物
🦴 雞軟骨 $28:爽口香脆。
🐥 明太子雞肉 $32:雞肉軟腍,配上明太子鹹香惹味。
🐷 豚肉年糕 $35:爽滑豚肉包住軟糯年糕,幾夾。
🌱 鮮蘆筍 $28:保留水份燒得啱啱好。

🐮 美國牛柳粒 $68:有咬口富牛味。

👅 厚燒牛舌 $78:口感爽滑。

🔥 炭火蒲燒原條鰻魚 $268

🍙 鯛魚燒飯團茶漬飯 $78
飯團好大個,上面有兩塊鯛魚,肉質幾嫩滑,加埋湯一齊食口感順滑。
🍙 燒三文魚飯團 $42
飯糰飯粒煙韌軟糯,表面塗上醬汁,燒得幾脆口,包紫菜食更脆卜卜。

🍶 清酒放題機任飲 $188/位
用手機註冊掃QR Code,就可以去自助機揀酒,任選18款清酒/梅酒/生啤(´д`)

總括而言:餐廳環境寬敞,日式木系裝璜配上紅色點綴,氣氛唔錯。食物平均質素不錯,而且款式選擇好多,食住串燒加埋清酒放題,好適合放工同朋友嚟放鬆吓(●'◡'●)ノ
喺九龍灣返工嘅朋友話我聽,MegaBox呢間開業不久的日本居酒屋🏮推出了清酒放題$188就可以暢飲18款清酒、梅酒、生啤最欣賞自助清酒機,只需現場手機注冊及在清酒機掃QR CODE便可以自動出酒,仲可以揀自己喜歡的清酒杯款式,當中有幾款特別推薦-竹野酒造的清酒已被日本及香港的米芝蓮星級餐廳選用,餐廳獨家代理,入口帶點果香和米的香甜,酒味平衡,帶點甜,餘韻優雅清爽,容易入口適合酒齡較淺的朋友嚐試-新澤釀造店伯樂星 岸浪園黑糖梅酒充份感受到的梅子的酸味和黑糖的濃郁口感,大米釀製而成的梅酒,清新的梅香和爐端燒非常配搭炭火蒲燒原條鰻魚賣相👍👍👍用上炭爐加熱好吸引肉質嫩滑入口即溶,外皮燒得微微香脆,可以根據個人的口味燒久一點更香口,油脂勁豐富太好吃明太子雞肉豚肉酒盜芝士卷煙肉帆立貝串燒生舌 豚肉蘆筍卷串燒品種非常多,一路嘆串燒一邊飲清酒,用餐體驗非常好,串燒質素也是相當高,當中最喜歡係比較創新的豚肉酒盜芝士卷,口感好rich又爆汁,煙肉帆立貝也是好吃到馬上加單,煙肉的香脆和鮮嫩的帆立貝有很大對比,不知不覺也喝得很盡興!柚子胡椒鵝肝燒飯團鯛魚燒飯團茶潰飯當然也要點了一些主食,當中比較喜歡胡椒鵝肝燒

-新澤釀造店伯樂星 岸浪園

煙肉帆立貝
串燒生舌
豚肉蘆筍卷

鯛魚燒飯團茶潰飯

當然也要點了一些主食,當中比較喜歡胡椒鵝肝燒飯團,我剛經過調味口味非常濃郁,而且飯團烤到金黃色有微微的焦香

—————————————————

欅 居酒屋 (九龍灣)
九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox11樓9號舖

—————————————————

#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #紀念日 #點贊 #互贊 #福利 #香港美食 #吃貨 #九龍灣美食 #放題 #megabox美食 #欅居酒屋

___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • 炭火蒲燒原條鰻魚
  • 任飲清酒放題
  • 油甘魚沙律
2023-08-03 137 瀏覽
-🔸串燒 $32起🔸木桶豆腐 $98🔸燒三文魚飯團 $42🔸原條日本茄子 $68🔸香草海鮮沙律 $88🔸柚子胡椒鵝肝燒飯團 $98🔸炭火蒲燒原條鰻魚 $268🔸清酒放題 $188-放假同朋友去居酒屋飲清酒食串燒,依間megabox嘅居酒屋地方闊落,坐得舒服,而且有清酒放題,可以好chill咁慢慢食慢慢飲。首先叫咗份沙律,有好新鮮嘅角切刺身。好少見有得食木桶豆腐,就叫嚟試試,豆味好重好滑,仲可以加黃豆粉增加風味。當日生蠔有三個國家:日本、愛爾蘭同西班牙,新鮮大隻又creamy,仲有適量嘅海水味。飲清酒必食串燒,普通嘅雞翼、厚燒牛舌、牛肋筋、牛小排、牛柳粒都已經好正,仲有啲特色嘅串燒,好似豚肉酒盜芝士卷、煙肉茘枝卷、煙肉帆立貝,仲有原條燒鰻魚,超肥美勁正啊👍🏻
🔸串燒 $32起
🔸木桶豆腐 $98
🔸燒三文魚飯團 $42
🔸原條日本茄子 $68
🔸香草海鮮沙律 $88
🔸柚子胡椒鵝肝燒飯團 $98
🔸炭火蒲燒原條鰻魚 $268
🔸清酒放題 $188

首先叫咗份沙律,有好新鮮嘅角切刺身

2023-07-31 115 瀏覽
位於Mega Box的居酒屋 {欅}環境闊落舒適仲有埋清酒生啤放題🍶啱晒邊食邊飲,+$188/位自助形式🍻,掃個QR code就可以試到🍶🍺 包括純米、純米大吟釀、本釀造、燒酎、梅酒等,有成18款㗎我哋仲試咗唔同美食🐠炭火蒲燒原條鰻魚 原條鰻魚用火爐上枱,好吸引而肉質嫩滑入口即溶,外皮燒得微微香脆😋🥗吞拿魚牛油果沙律配芥未醬豐富又夠fresh,作為前菜好合適🍙 燒三文魚飯團+醬油燒飯團飯團燒得脆卜卜,用紫菜包住食,香口美味🍡多款串燒煙肉帆立貝、煙肉茘枝卷、雞軟骨、明太子雞肉、厚燒牛舌、美國牛柳粒、焦糖菠蘿、美國牛小排、美國牛肋筋款款都燒得剛剛好,保持到肉質唔乾好juicy 😋焦糖菠蘿外層脆入面香甜🍍🪧 木桶豆腐自家製熱食豆腐,一桶上份量十足熱辣辣的好夠豆味,又香滑,配上鹽、蔥花、薑蓉、配搭不錯欅 居酒屋🏮九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox11樓9號舖
位於Mega Box的居酒屋 {欅}
環境闊落舒適

仲有埋清酒生啤放題🍶

我哋仲試咗唔同美食
🐠炭火蒲燒原條鰻魚
原條鰻魚用火爐上枱,好吸引
而肉質嫩滑入口即溶,外皮燒得微微香脆😋

🥗吞拿魚牛油果沙律配芥未醬
豐富又夠fresh,作為前菜好合適

🍙 燒三文魚飯團+醬油燒飯團
飯團燒得脆卜卜,用紫菜包住食,香口美味

🍡多款串燒
煙肉帆立貝、煙肉茘枝卷、雞軟骨、明太子雞肉、厚燒牛舌、
美國牛柳粒、焦糖菠蘿、美國牛小排、美國牛肋筋

🪧 木桶豆腐
自家製熱食豆腐,一桶上份量十足
熱辣辣的好夠豆味,又香滑,配上鹽、蔥花、薑蓉、配搭不錯

欅 居酒屋🏮
九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox11樓9號舖
2023-07-27 91 瀏覽
Megabox 11樓原來有好多好正既餐廳,呢間日式居酒屋最特別同吸睛既就係佢地既自動清酒放題機任飲,一於試下! 點好野食我地就去玩清酒機,拎個小酒壺去你有興趣既酒度掃QR CODE,著左綠燈就可以禁,每次50ml 左右,有成18款日本酒同生啤選擇,店員亦都有推薦,0 呢款幾易入口,好清徹既味道亦有米香,幾鍾意。慢慢嘆到最後我地飲比較濃味同埋甜既梅酒,亦都好正。食物方面都幾高質! 油甘魚沙律配酸汁啫喱剌身沙律好新奇,新鮮厚切既油甘魚,入口綿綿的,配上酸汁啫喱超級夾同開胃,唔需要點wasabi ,沙律菜亦非常爽口。串燒都有幾多款式,我地大概叫左十串: 海鮮類: 鹽燒白鱔同帶子,兩樣都好推薦,白鱔甘香可口,肉質juicy新鮮,帶子大大粒超肥美。牛小排、牛柳粒、雞皮、雞肝,牛肉味濃又多汁,雞皮香口,送酒一流。豚肉酒盜芝士卷、豚肉牛油果卷,兩個都好特別,1串有3粒,豚肉燒到脆口但包住入口即化既芝士/牛酒果,芝士好rich,好滿足! 蔬菜類點左原條日本茄子同埋焦糖菠蘿,焦糖菠蘿暖暖爆汁超fresh! 茄子香軟。炭火蒲燒原條鰻魚,有埋個炭爐上可保溫,鰻魚細嫩肉滑,醬汁濃厚又甜甜的,非常美味。怕肚餓

油甘魚沙律配酸汁啫喱

串燒都有幾多款式,我地大概叫左十串:

怕肚餓所以叫左個柚子胡椒鵝肝飯團同埋燒三文魚飯團,外皮個飯焦好正,鵝肝好大塊。

自家製木桶豆腐,咸豆腐唔係豆腐花,不過都滑又有豆香,仲有幾隻配料襯托出不同味道。