2020-11-14 1284 瀏覽
約咗好耐冇見嘅朋友食飯,當然要搵一間可以慢慢坐,慢慢傾嘅店舖啦。呢間串燒店無限時, 一於試下佢啦舖頭開6點半,我哋早咗10分鐘到,但餐廳職員好好,唔想我哋喺門口等,開門俾我哋早少少入去坐,佢再慢慢預備,真係好體貼呀。甲羅燒一上枱就好香噴噴,蟹膏好多, 鋪滿成隻蟹蓋, 但就有點鹹燒韮菜本身鍾意韭菜嘅香味,但佢個汁就太鹹,完全無曬韭菜嘅香味。而且韭菜又老左啲,難咬斷,仲要上枱時唔熱。燒和牛粒上枱時係暖嘅,而且牛味一般。 玉子燒玉子燒好好味,佢嘅蛋味好香,個汁唔係太鹹,同蛋好夾,呢個encore左2份。 燒茄子呢個茄子可以揀多汁少汁,多蒜少蒜,我哋揀咗適合自己嘅少蒜多汁,好香,茄子入口即溶,蒜香味重 蜂巢豆腐呢個豆腐簡直係有驚喜,開頭以為只係普通嘅燒豆腐粒,但上枱時發現佢外脆內軟, 好有臭豆腐嘅感覺燒牛舌芯牛舌芯叫咗兩份,一份香,一份嫩。 香嗰份又唔特別香脆可口,而且鹹咗啲。但嫩嗰份好食d,冇咁乾冇咁硬。總括而言,食物質素中上, 價錢就有啲貴,服務態度讚。

甲羅燒
一上枱就好香噴噴,蟹膏好多, 鋪滿成隻蟹蓋, 但就有點鹹

燒韮菜

燒和牛粒
上枱時係暖嘅,而且牛味一般。

玉子燒

燒茄子

蜂巢豆腐

燒牛舌芯

總括而言,食物質素中上, 價錢就有啲貴,服務態度讚。