2019-06-04
認真講,地區小店的確有小店既獨有風味,今次去食既黃埔小店都係好好味🤤🤤店舖既食物種類繁多,無論係食牛羊豬雞素既朋友都唔會有問題,琴晚食完之後,都覺得好貼,好照顧唔同顧客需要。香濃芝士燒扇貝帶子:扇貝帶子粒粒又大又飽滿,光澤感一睇就知好新鮮。芝士香濃厚身,加落去扇貝帶子再一齊燒,超級多汁,口感唔錯。燒一口豚:咬落口粒粒分明,超級多汁又大粒,好彈牙。豚肉串+豬頸肉串+牛肉串:好扺食,油脂肉里既比列不俗,唔會油膩得過份。咬落口有感脆口,香口得來有口感。豬頸肉咬落口爽脆,反映肉質新鮮。燒麻辣八爪魚鬚:八爪魚條條又大又彈牙,一啲鯹味也沒有。蒜頭、大葱、同各種調味配合製作既醬汁濃郁易入口,酥麻感覺退而不減,好爽呀!雙重拉絲芝士撈一丁:芝士咬落口好厚身,非常軟熟,且不失香滑濃郁。一夾起,拉絲效果顯而易見,經調味既一丁加上芝士,鹹甜得當,值得一讚。燒韭菜+燒金針菇:菜類非常新鮮,沒有草青味,調味粉滲透著一絲鹹辣,恰如其份呢間小店明顯用心做好每一種食物,非常令人佩服,好味呀!!🥰🥰
燒一口豚:咬落口粒粒分明,超級多汁又大粒,好彈牙。