2021-12-18 361 瀏覽
同朋友出旺角行街買野,行到攰攰地經過砵蘭街一間串燒舖,見好耐冇食串燒就入去試吓😊我地坐低後,職員好有禮貌咁介紹店舖既熱門食物同埋點餐程序,當我地係電話落單遇到問題時,我地未舉手詢問,職員已經好熱心咁走過黎幫我地講解,非常細心👍我地order左司華力腸、牛脷、牛肋、蠔同安格斯西冷扒。首先講左司華力腸先,司華力腸切開一片片方便我地進食,皮脆外香,仲有少少辣味,非常可口。牛脷爽口有嚼口,而且唔會韌,肉質好軟。牛肋味道濃郁,肉質軟嫩多汁,係口度慢慢咀嚼,會食到D肉汁既香氣,非常鮮味。蠔我地叫左2款唔同口味黎試,蒜蓉蠔蠔身飽滿,加上蒜蓉慢慢燒,令蠔身索晒蒜蓉味,非常香口,另一款係什菌蠔,大大隻非常美味,配料好豐富。安格斯西冷扒外嫩中帶少許咬口,牛肉香濃美味,肉汁夠juicy,可以帶出牛扒既味道。