2024-05-02
朋友話想去尖沙咀食串燒飲啤酒,帶咗我去試新開居酒屋🏮 Hea Ha Hea Ha 居酒屋,聽個名都夠晒relax。餐廳環境整潔乾淨, 冷氣足, 檯與檯之間適量距離,仲有日本電視節目睇,好親切。前菜前菜三點,樣樣都好吸引,打開了胃口。Sapporo 生啤 放工去啤一啤,所有煩惱都拋諸腦後,去居酒屋最開心就係飲啤酒食串燒,大大杯冰凍Sapporo 生啤 ,睇見都開心,爆爽!炸池魚仔 我最愛嘅炸池魚仔 ,外層炸得好脆口,味道好鮮甜,好有魚的鮮味,配蛋黃醬,好有驚喜,好清新,好夾!瘋狂食咗一碟!西班牙橡木豬肋骨肉串 關於串燒,當然我樣樣都想叫嚟試下,但我胃口有限,最後揀咗西班牙橡木豬肋骨肉串,西班牙的橡木豬肋骨肉特別肥美,咬落多肉汁,帶一點焦香,味道非常吸引。免治雞肉串 自製免治雞肉串沾上月見蛋汁,一串二食,甚為吸引。最重要雞肉清甜,吃上蛋汁又另有一番風味。大根味噌煮牛根 這裏的一品料理款式真係勁多,當然要看特別小小嘅試吓,大根味噌煮牛根幾有創意特色,牛筋爽彈,都幾正 !大根吸收晒味噌汁,真係要試一試!豚肉芝士年糕 芝士年糕 口感軟糯,豚肉外脆內軟,豐富口感,非常吸引,簡單滿有肉香,鮮甜味十足
前菜三點,樣樣都好吸引,打開了胃口。 Sapporo 生啤
放工去啤一啤,所有煩惱都拋諸腦後,去居酒屋最開心就係飲啤酒食串燒,大大杯冰凍Sapporo 生啤 ,睇見都開心,爆爽! 炸池魚仔
我最愛嘅炸池魚仔 ,外層炸得好脆口,味道好鮮甜,好有魚的鮮味,配蛋黃醬,好有驚喜,好清新,好夾!瘋狂食咗一碟! 西班牙橡木豬肋骨肉串
關於串燒,當然我樣樣都想叫嚟試下,但我胃口有限,最後揀咗西班牙橡木豬肋骨肉串,西班牙的橡木豬肋骨肉特別肥美,咬落多肉汁,帶一點焦香,味道非常吸引。 免治雞肉串
自製免治雞肉串沾上月見蛋汁,一串二食,甚為吸引。最重要雞肉清甜,吃上蛋汁又另有一番風味。 大根味噌煮牛根
這裏的一品料理款式真係勁多,當然要看特別小小嘅試吓,大根味噌煮牛根幾有創意特色,牛筋爽彈,都幾正 !大根吸收晒味噌汁,真係要試一試! 豚肉芝士年糕
芝士年糕 口感軟糯,豚肉外脆內軟,豐富口感,非常吸引,簡單滿有肉香,鮮甜味十足。