2024-12-03 50 瀏覽
今日同朋友到尖沙咀食飯,去到餐廳不用等位就可以入座 。我們叫了招牌炸雞軟骨、唐揚魷魚鬚、串燒雞橫隔膜、大蔥雞肉串、熊本豬腩肉串、燒日本豬腸、鰻魚飯、高棻豆腐什棻鍋、炸雞皮餃子和燒蘆筍 。首先,招牌炸雞軟骨的口感令人驚艷,外皮酥脆,內裡的軟骨則是鮮嫩多汁,搭配上特製的醬汁。唐揚魷魚鬚經過精心醃製,炸至金黃酥脆,帶有淡淡的海鮮香氣。串燒方面,我們點了雞橫隔膜、大蔥雞肉串和熊本豬腩肉串,每一串都經過炭火燒烤,火候掌控得宜,肉質鮮嫩,搭配上香濃的鹽味,讓人感受到食材的原汁原味。燒日本豬腸的口感更是獨特,外脆內嫩,搭配特製的醬汁,讓人欲罷不能。此外,鰻魚飯的米飯吸收了鰻魚的鮮美,香氣四溢,而高棻豆腐什棻鍋則是清爽的選擇,豆腐的滑嫩與新鮮的蔬菜相得益彰。炸雞皮餃子更是驚喜,外皮酥脆,內餡豐富,讓人一試成主顧。最後,燒蘆筍的清新口感為整頓餐點畫上完美的句號。整體而言,這間日式串燒餐廳不僅菜品新鮮美味,環境都相當舒適 。
今日同朋友到尖沙咀食飯,去到餐廳不用等位就可以入座 。

唐揚魷魚鬚經過精心醃製,炸至金黃酥脆,帶有淡淡的海鮮香氣。

炸雞皮餃子更是驚喜,外皮酥脆,內餡豐富,讓人一試成主顧。

最後,燒蘆筍的清新口感為整頓餐點畫上完美的句號。

2024-11-21
2024-10-30 203 瀏覽
《Hea Ha Hea Ha 居酒屋 - 尖沙咀》發覺近來去多左居酒屋聚餐,個重點除左係食飯之外,仲貪居酒屋可以飲番杯吹下水,食下串燒小食,好多時飲多過食😜今次我就去左位於尖沙咀既一間幾有氣氛既居酒屋食串串,當晚閒日都好滿場,原來餐廳入面仲有包廂的🤪隱約聽日房內既客人好hyper,氣氛好似好好咁,睇黎呢度平日都好多人會book 場gathering 的,都幾有私隱度😎💁🏻‍♀️Sappro生啤 $52黎居酒屋又點可以唔飲啤酒,$52喺尖沙咀黎講唔算貴,大大杯好夠凍💁🏻‍♀️唐揚炸白鱔 $68燒鱔就食得多,原來炸鱔既口感都好唔錯的😎用左做炸雞既方式製作,可以點蛋黃醬或者椒鹽食都好惹味😋係好適合送酒既小食💁🏻‍♀️串燒雞皮 $32又係送酒一流嘅串燒,聽講食材係來自日本的,呢度製作嘅燒雞皮唔會燒得過乾,中間仲保留住少少油香,外面面脆卜卜好似薯片咁,好香口😝💁🏻‍♀️燒翠肉瓜 $24平時我唔太食翠玉瓜的,但係用嚟燒迫晒啲肉汁出嚟又幾好食,翠玉瓜味道鮮甜,食完咁多香口嘢,啱晒用嚟清清味蕾💁🏻‍♀️燒日本豬腸 $48原本想叫牛腸的,但係當日賣晒,所以我哋就試吓日本嘅豬腸,同樣都係肥美有油香,用咗甜甜地嘅醬汁
《Hea Ha Hea Ha 居酒屋 - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️Sappro生啤 $52

💁🏻‍♀️唐揚炸白鱔 $68

💁🏻‍♀️串燒雞皮 $32

💁🏻‍♀️燒翠肉瓜 $24

💁🏻‍♀️燒日本豬腸 $48

原本想叫牛腸的,但係當日賣晒,所以我哋就試吓日本嘅豬腸,同樣都係肥美有油香,用咗甜甜地嘅醬汁燒香,外層脆脆地,中間保留咗少少軟淋淋既口感,食落唔會有豬肉嘅腥味,下次有機會都想試埋個牛腸

💁🏻‍♀️豚肉車厘茄卷 $40

鍾意又鹹又甜味道嘅我,真係好鍾意呢個豚肉車厘子,出邊嘅豚肉有啲似用咗醃製嘅五花肉,再包住香甜嘅車厘茄,燒過嘅車厘茄會隱約帶有焦糖嘅甜味,同豬肉嘅味道好合拍,點少少鹽已經可以吊起個味道👍🏻

💁🏻‍♀️燒牛小排 $68

燒牛小排嘅份量好似比較少,食落有筋膜位置,亦都食到油脂嘅香,用咗甜甜地嘅醬油燒香,邊邊燶咗嘅位置幾香口,食落無筋好嫩滑👍🏻

💁🏻‍♀️美國牛肋骨肉 $58

對比起牛小排,呢一款牛肋骨肉就相對重肉味少少,食落有口感同質感

💁🏻‍♀️熊本豬腩肉串 $58

呢一個豬腩肉串一定要同人share,佢就好似梅菜扣肉嗰啲嘅豬腩肉,不過用咗燒嘅方式製作,本身已經醃煮咗,之後再燒香,肥肉嘅位置好香肥油嘅味道,不過一個人食晒真係會好漏,呢個時候飲酒就最啱不過啦

💁🏻‍♀️燒連殼廣島蠔 $58

呢度嘅燒廣島蠔嘅價錢相對比較高少,不過睇落都幾大隻同埋幾肥美,連殼燒嘅好處就係佢可以保存住肉汁唔會燒乾晒,我哋兩個人分嚟食都覺得好Creamy好足夠,可能因為佢比較大隻啦
2024-10-23
2024-10-07 261 瀏覽
呢個國慶週令香港熱鬧左好多‼️夜晚比平時多左好多人,book餐廳食飯都要預早啲~~呢間居酒屋係朋友推介的,加上餐廳名勁易記點知嚟到嘅時候,竟然無咩人食完之後,覺得真係值得有更多人嚟幫襯‼️串燒燒得好好,最鍾意係「大蔥雞肉串」燒得好夠香之餘,雞肉非常juicy,而且舊雞肉係大舊的日本大蔥好爽甜「牛脷心」集軟、爽、彈於一身嘅牛舌心係最好味❤️每次見到有牛舌心我都會必叫~~燒到外層有焦香,真係好加分「Hea 吓招牌沙律」睇呢個菜式名睇唔出有啲乜,一心抱着試吓,見到實物後都唔算好吸引,有蕃茄、沙律菜、吞拿魚、炸蓮藕片!但食落係非常開胃,好好食炸蓮藕片更加係一個亮點,脆卜卜,配埋新鮮沙律菜嘅清新爽脆「雞頸肉」識食串燒一定要食雞頸肉,肥瘦交織融合,肉質非常有彈性,有嚼勁又帶嫩滑口感「鹽燒油甘魚鮫」每次去居酒屋都一定會食,用鹽燒更能帶出魚油香,並滲入魚肉度,真係難以抗拒‼️生薑豚肉飯P.S. 好鍾意呢度嘅Q版圖片,豪邁中帶有童真
呢個國慶週令香港熱鬧左好多‼️
夜晚比平時多左好多人,book餐廳食飯都要預早啲~~
呢間居酒屋係朋友推介的,加上餐廳名勁易記

點知嚟到嘅時候,竟然無咩人

食完之後,覺得真係值得有更多人嚟幫襯‼️

串燒燒得好好,最鍾意係「大蔥雞肉串」
燒得好夠香之餘,雞肉非常juicy,
而且舊雞肉係大舊的
日本大蔥好爽甜

「牛脷心」
集軟、爽、彈於一身嘅牛舌心係最好味❤️
每次見到有牛舌心我都會必叫~~
燒到外層有焦香,真係好加分

「Hea 吓招牌沙律」
睇呢個菜式名睇唔出有啲乜,一心抱着試吓,
見到實物後都唔算好吸引,有蕃茄、沙律菜、吞拿魚、炸蓮藕片!
但食落係非常開胃,好好食

炸蓮藕片更加係一個亮點,脆卜卜,
配埋新鮮沙律菜嘅清新爽脆

「雞頸肉」
識食串燒一定要食雞頸肉,肥瘦交織融合,
肉質非常有彈性,有嚼勁又帶嫩滑口感

「鹽燒油甘魚鮫」
每次去居酒屋都一定會食,
用鹽燒更能帶出魚油香,並滲入魚肉度,真係難以抗拒‼️

生薑豚肉飯

P.S. 好鍾意呢度嘅Q版圖片,豪邁中帶有童真
2024-10-03
2024-07-14 516 瀏覽
今天和朋友慶祝一下搵到新工,揀咗一間位於尖沙咀的居酒屋。店內氣氛充滿日式感覺,以木系為主調,感覺溫馨,坐得舒服。前菜三小碟,有泡菜,蘿蔔粒和牛蒡絲,調味剛剛好,醒胃有益。飲品在餐牌都有好多選擇,叫咗兩款白桃櫻花梳打熱蜂蜜青檸柑桔茶唐揚魷魚鬚新鮮炸起熱辣辣,魷魚鬚係厚切碎上,新鮮,彈牙,一啲都唔韌,有口感,非常推介。北海道蟹肉湯飯賣相吸引,超多蟹肉,有兩舊蟹柳伴碟,湯飯加咗蛋花賣相靚。大蔥雞肉串大蔥配雞肉好夾,減去肥膩感,燒得好香。鹽燒大白鱔燒得外脆內軟,白鱔厚身,啖啖肉。燒封門柳肉味比較濃,肉質結實。燒牛小排脂肪比較多,食落鬆化,有油脂香。秋葵燒得剛剛好,加咗鹽調味唔會太寡,有益健康。日本准山第一次食燒淮山,感覺不錯,爽爽脆脆,口感特別。燒茄子比想像中大份,加咗超多木魚調味,全部精華滲在茄子內。日本BB蕃薯仔甜甜地,燒得外皮香脆,入邊軟綿綿,好味。總括嚟講,食物質素高,坐得舒服,價錢公道,下次會再幫襯。
今天和朋友慶祝一下搵到新工,揀咗一間位於尖沙咀的居酒屋。
店內氣氛充滿日式感覺,以木系為主調,感覺溫馨,坐得舒服。
前菜三小碟,有泡菜,蘿蔔粒和牛蒡絲,調味剛剛好,醒胃有益。
前菜三小碟
飲品在餐牌都有好多選擇,叫咗兩款
白桃櫻花梳打
熱蜂蜜青檸柑桔茶
北海道蟹肉湯飯
賣相吸引,超多蟹肉,有兩舊蟹柳伴碟,湯飯加咗蛋花賣相靚。
大蔥雞肉串
大蔥配雞肉好夾,減去肥膩感,燒得好香。
鹽燒大白鱔
燒得外脆內軟,白鱔厚身,啖啖肉。
燒封門柳
肉味比較濃,肉質結實。
燒牛小排
脂肪比較多,食落鬆化,有油脂香。
秋葵
燒得剛剛好,加咗鹽調味唔會太寡,有益健康。
日本准山
第一次食燒淮山,感覺不錯,爽爽脆脆,口感特別。
燒茄子
比想像中大份,加咗超多木魚調味,全部精華滲在茄子內。
日本BB蕃薯仔
甜甜地,燒得外皮香脆,入邊軟綿綿,好味。
日本BB蕃薯仔
總括嚟講,食物質素高,坐得舒服,價錢公道,下次會再幫襯。

2024-06-25
前菜三小碟
2天前 0 瀏覽
想同朋友收工去Chill下,又想食野同唱下K🤤。咁不如黎試下呢間居酒屋🏮啦,同店名一樣,想Hea下🤣。-前菜——萵筍、蘿蔔、蓮藕🥗$28酸酸甜甜醃過嘅蔬菜食落好開胃,配埋主食都唔錯🤩。主食——鰻魚飯🐟$138成條鰻魚🐟放係飯上面,即叫即燒🤤,仲有埋醬汁,撈埋啲飯一齊食好正啊‼️ 牛肉烏冬🍜$68平時係出面食牛肉烏冬就食得多,啲牛肉又少又唔好食🥲,但係呢間居酒屋真係好良心🥹,勁多牛肉蓋係烏冬上面,一啖牛肉+一啖烏冬,食落肚暖粒粒☺️。小食——燒大蔥雞肉串🍖$38一直覺得食大蔥會令口氣變重🥲,但係大蔥雞肉串俾我嘅感覺係唔會😲,雞肉嘅肉質嫩滑,唔會燒得好柴👍🏻。 燒封門柳🥩$68呢碟係我極力推薦一定要試‼️燒封門柳如果時間控制得唔好嘅話,會變得好乾,唔好食,但係呢一碟食到我返尋味🥹,又多汁啲牛又嫩。 燒冬菇🍢$24我個人好鍾意食冬菇,去到邊間居酒屋🏮都會試下,有啲會燒得好乾,但係呢間味道唔錯,上面仲有啲木魚碎🤩。 燒河豚乾🐡$88食燒魷魚🦑就食得多,試下燒河
前菜——萵筍、蘿蔔、蓮藕🥗$28
酸酸甜甜醃過嘅蔬菜食落好開胃,配埋主食都唔錯🤩。
主食——鰻魚飯🐟$138
牛肉烏冬🍜$68
小食——燒大蔥雞肉串🍖$38
燒封門柳🥩$68
燒冬菇🍢$24
燒河豚乾🐡$88
食燒魷魚🦑就食得多,試下燒河豚乾🐡,未送上枱已經聞到香味,甜甜地再加埋沙律醬一齊食,別有風味🤣,我覺得唔點醬都已經好好味👍🏻,超級推薦‼️
燒連殼廣島蠔🦪$58
燒蠔通常都係蒜蓉辣椒🌶️,呢間味道好唔同,有佢地自家制醬汁加埋一齊燒👍🏻,入口即溶,好想嗌多幾舊黎食😍。
除左有得食有得飲酒之外,仲可以唱K🎤添架‼️
Hea下Hea下居酒屋🏮 @heaha_heaha
📍:尖沙咀寶勒巷10號9樓
  • 燒封門柳
  • 牛肉烏冬
  • 大蔥雞肉串
  • 前菜
3天前 0 瀏覽
位於尖沙咀隱世居酒屋 實際一啲都唔hea🤣絕配感受到用心餐廳環境以木系為主,簡約舒適。脆米流心芝士波 HK$38外層脆米包著軟滑流心芝士。燒鵪鶉蛋 HK$38鵪鶉蛋口感軟滑。鹽燒大白鱔 HK$78鹽燒令白鱔肉質變得比較緊實,但仍然保持了一定的彈性同口感,簡單以鹽調味更能帶出鮮味。串燒雞軟骨 HK$30香脆惹味既軟骨,好香口。西班牙豬肋骨肉 HK$48肉質鮮嫩且口感十分爽滑。串燒雞翼 HK$42雞肉嫰滑多汁,外皮燒到微脆,簡單調味已經好香口惹味。燒牛小排 HK$68油花分佈比較均勻,肉質相對柔軟,推介。豚肉露荀卷 HK$40以豚肉包著露筍,配搭清新,亦能保留蘆筍脆嫩的口感,豚肉肉質柔軟嫩。免治雞肉串 HK$42每次去到居酒屋都會叫❣️免治雞肉肉汁軟腍但又帶點爽口,口感層次豐富。配甜醬油同原粒🥚蛋黃,沾上香濃既蛋漿食更滑口惹味。自家製甲羅燒配法包 HK$138蟹殼裡滿滿濃厚既蟹膏,香氣滿滿,咸香適中,配香脆法包,令人非常回味!北海道蟹肉湯飯 HK$108先要講個湯飯十分清甜,蟹肉份量好多,每一口都充滿鮮甜既蟹肉🦀,一口接口秒清🤣。梅子青檸梳打 HK$36唔會太甜!好fresh!
位於尖沙咀隱世居酒屋
實際一啲都唔hea🤣絕配感受到用心
餐廳環境以木系為主,簡約舒適。

脆米流心芝士波 HK$38
外層脆米包著軟滑流心芝士。

燒鵪鶉蛋 HK$38
鵪鶉蛋口感軟滑。

鹽燒大白鱔 HK$78

串燒雞軟骨 HK$30
香脆惹味既軟骨,好香口。

西班牙豬肋骨肉 HK$48
肉質鮮嫩且口感十分爽滑。

串燒雞翼 HK$42
雞肉嫰滑多汁,外皮燒到微脆,簡單調味已經好香口惹味。

燒牛小排 HK$68
油花分佈比較均勻,肉質相對柔軟,推介。

豚肉露荀卷 HK$40

免治雞肉串 HK$42

自家製甲羅燒配法包 HK$138

北海道蟹肉湯飯 HK$108

梅子青檸梳打 HK$36
唔會太甜!好fresh!
2024-12-14 0 瀏覽
《HeaHa HeaHa 居酒屋》尖沙咀有好多日式居酒屋,競爭非常之激烈,要搵一間食物水準高、價格合理嘅飲兩杯和朋友聊聊天~炸雞軟骨外皮酥脆,咬下去有嚼頭有咬勁,搭配上特製的醬汁特別惹味可口~店舖亦出名串燒,我們點雞橫隔膜、大蔥雞肉串、熊本豬腩肉串,每一串都經過炭火燒烤,肉質鮮嫩,搭配上香濃的鹽味,食得出食材真材實料,原汁原味~鍾意食辣嘅仲可以用勁辣嘅辣椒粉,口感非常刺激~燒日本豬腸味道非常入味,外脆內嫩,搭配特製醬汁,香味無比,食完真係停唔到~唐揚魷魚鬚經過精心醃製,炸至金黃酥脆,粉漿又唔會過厚~鰻魚飯鰻魚鮮肥美,香氣四溢,而且非常厚肉,配合珍珠米食味道一流~豆腐什菜鍋蔬菜新鮮,豆腐嫩滑,剛好可以中和一下油膩感。炸雞皮餃子係用雞皮作皮,外皮酥脆,內餡豐富有肉汁。
《HeaHa HeaHa 居酒屋》

唐揚魷魚鬚經過精心醃製,炸至金黃酥脆,粉漿又唔會過厚~

豆腐什菜鍋蔬菜新鮮,豆腐嫩滑,剛好可以中和一下油膩感。

炸雞皮餃子係用雞皮作皮,外皮酥脆,內餡豐富有肉汁。
1K
2024-11-26 24 瀏覽
Hea Ha Hea Ha 居酒屋,    這裡可以找到串燒樂趣.電梯門打開, 彩色居酒屋招牌畫勁搶眼. 內有健康大使,  打開件衫  show  Hea Ha,  好有型格 !!  餐廳開放式廚房, 師傅專業燒物, 又設有吧座, VIP 房 座, 可以邊食邊高歌, 各式其式. 我們選擇坐方桌.    閒聊 Hea Hea 飲酒食野好方便. 居酒屋風格,  輕鬆自選酒品.餐前送上三款開胃小食,   漬蘿蔔, 迷你春卷,  好爽啊.梅子青檸梳打, 冰冰凍, 味道正有梅香, 微甜, 口感清爽!熱檸檬柚子蜜, 朋友喜歡檸檬柚子蜜, 飲得暖暖在心. 餐牌有多頁, 串燒品種多.   我們先吃 鹽燒大白鱔,   燒得皮脆肉香, 魚肉脂肪豐盈, 肉質嫩滑. 豚肉車厘茄卷,  以薄薄的豚 肉片包著車厘茄 來燒, 肉片燒得焦香微脆, 車厘茄很嫩, 剛好接收外面的豚肉味, 非常好食.熊本豬腩肉串 , 熱辣辣, 肉香嫩滑, 調味相當好. 吃得回味. 燒封門柳 , 燒得好平均, 肉質鬆軟, 牛肉味極為濃郁 , 好滿意. 串燒雞翼,  雞翼燒得金黃香口, 豐腴甘香, 口感味道都不錯.鹽燒油甘魚鮫,  燒得外皮很
電梯門打開, 彩色居酒屋招牌畫勁搶眼.
餐廳開放式廚房, 師傅專業燒物, 又設有吧座,
VIP 房 座, 可以邊食邊高歌, 各式其式.
居酒屋風格,  輕鬆自選酒品.
熱檸檬柚子蜜, 朋友喜歡檸檬柚子蜜, 飲得暖暖在心.
串燒雞翼
鹽燒油甘魚鮫,  燒得外皮很香脆, 魚肉多,  嫩滑鮮美, 搭配少許醬油和蘿蔔泥, 勁好食.
鹽燒油甘魚鮫,
自家制甲羅燒拌法包,  有點像法日美食, 雙色黑白法包烘得香脆.   為   主角 甲羅燒做伴.
自家制甲羅燒拌法包:
甲羅燒已經燒熱, 內有蟹肉, 蟹膏, 鵪鶉蛋, 攪拌時, 已聞到蟹膏鮮味香濃,  把蟹膏塗上法包上, 有份滑溜感,  非常好好食.
牛筋大根味噌煮,  日式居酒屋比較少食的一個菜, 牛筋大根煮得好稔甜, 味噌調味相當出色, 值得推介.
牛筋大根味噌煮
選材非常好,價錢屬中等, 食物燒出有質素,  服務員招呼有禮, 食得真開心.
鹽燒油甘魚鮫,
自家制甲羅燒拌法包:
  • 鹽燒油甘魚鮫
2024-11-22 47 瀏覽
尖沙咀區最方便大家飲飲食食, 放工後約朋友 Hea Ha 最好.Hea Ha Hea Ha  居酒屋, 樓上店, 私隱度高, 富日本漫畫文化, 餐廳日式設計, 開放式廚房,  師傅正在為客人準備燒物.  牆上黑板有是日時令食材推介,酒品有很多選擇.   座位好整齊.店員招呼有禮,  餐牌及綠茶速速送到.  前菜三款,  幫助先開開胃. 飲品:  除了日本酒, 冷時令熱飲品也有供應.梅子青檸梳打, 酸好醒胃!   熱檸檬柚子蜜, 味道帶有柚子芳香, 秋涼岩飲. 串燒送上,   豚肉車厘茄卷:  薄薄的豬肉,  包著車厘茄,  輕燒後帶出豬肉香味, 吃得香口.燒封門柳:    肉質不錯,  燒得焦香微脆, 牛味濃厚.熊本豬腩肉:   調味有點像東坡肉 , 肉質稔甜, 食得滋味. 鹽燒大白鱔:  燒得好平均, 魚肉肉質肥嫩, 好好食. 鹽燒油甘魚鮫:  上檯已經聞到那魚油的香氣, 和那煎到脆卜卜的魚皮味! 火喉剛好, 魚皮夠脆, 沾上蘿蔔蓉, 魚肉鮮味更突出.自家制甲羅燒拌法包 :   甲羅燒已經燒熱, 藏滿豐富蟹肉, 蟹膏, 鵪鶉蛋, 拌上黑, 白法包, 一見已想食 .黑, 白法包烘得香脆
餐廳日式設計, 開放式廚房,  師傅正在為客人準備燒物.
牆上黑板有是日時令食材推介,
酒品有很多選擇.   座位好整齊.
店員招呼有禮,  餐牌及綠茶速速送到.
前菜三款,  幫助先開開胃.
飲品:  除了日本酒, 冷時令熱飲品也有供應.
豚肉車厘茄卷
燒封門柳:    肉質不錯,  燒得焦香微脆, 牛味濃厚.
熊本豬腩肉
鹽燒大白鱔:  燒得好平均, 魚肉肉質肥嫩, 好好食.
鹽燒油甘魚鮫
自家制甲羅燒拌法包
黑, 白法包烘得香脆,  把蟹蓋內濃蟹膏混合鵪鶉蛋和蟹肉, 好滑溜, 塗上法包上來吃,  這美味多士甘香惹味, 好想多食一塊.
牛筋大根味噌煮:   肉質軟糯稔甜,  調味正, 加上白蘿蔔,  好有熱能的一道菜.
牛筋大根味噌煮
串燒雞翼:  原隻全翼,  烤得香噴噴, 外皮脆, 雞肉質十分嫩滑.
串燒雞翼
串燒燒工好出色,  料理食材烹調好, 得閒再來 Hea Hea. !!
熊本豬腩肉
鹽燒油甘魚鮫
自家制甲羅燒拌法包
2024-11-19 39 瀏覽
喜愛日本的我, 在香港也經常到居酒屋和朋友一起吃晚餐, 吃著串燒啤一啤, 傾下計. 位於尖沙咀寶勒巷這間居酒屋, 食物質素不錯, 串燒都燒得夠火候, 味道相當不錯.🔸首先會給你收費前菜: 有3款漬物, 好開胃🔸想試一下營光魷魚, 好特別, 濃厚的魷魚味, 不腥.🔸鹽燒大白鱔, 肉厚, 燒得皮脆肉嫩, 好香, 簡單調味已經很滋味.🔸燒封門柳, 肉質鬆軟, 脂肪含量少而且牛肉味濃郁🔸燒牛小排, 有咀嚼, 牛味也濃厚.🔸串燒雞橫格膜, 肉質有咬口, 不錯.🔸大大條茄子燒得好香好濕潤, 加上炸香的蒜蓉和木魚, 和風味十足.🔸北海道蟹肉湯飯 : 賣相清清地, 但個湯有香濃蟹的鮮味, 啖啖湯飯都用蟹肉, 而且有蛋花.
🔸首先會給你收費前菜: 有3款漬物, 好開胃
🔸想試一下營光魷魚, 好特別, 濃厚的魷魚味, 不腥.
🔸燒封門柳, 肉質鬆軟, 脂肪含量少而且牛肉味濃郁
🔸燒牛小排, 有咀嚼, 牛味也濃厚.
🔸串燒雞橫格膜, 肉質有咬口, 不錯.
螢光魷魚
串燒雞橫格模
螢光魷魚
串燒雞橫格模
2024-11-14 82 瀏覽
🔅免治雞肉串雞肉及雞軟骨的比例恰到好處再點上滋味的月見汁 食指大動🔅燒封門柳其實是牛的橫膈膜肌肉肉質鬆軟 唔易變韌而且牛肉味極為濃郁脂肪含量極少🔅美國牛肋骨肉肉質緊實而富有彈性濃郁的牛肉風味和口感🔅鹽燒大白鱔火候掌控得很好皮脆肉嫩的鰻魚簡單調味已經很滋味🔅鹽燒油甘魚鮫魚肉嫩滑細緻入口甘香營養價值仲非常高🔅日本味噌牛什煮一上枱香氣噴鼻牛什極入味🔅燒厚油揚即是厚豆腐加了香蔥粒和沙律醬惹味可口

🔅免治雞肉串

即是厚豆腐
加了香蔥粒和沙律醬
惹味可口
2024-11-13 77 瀏覽
放工同朋友去左一間樓上日式居酒屋,裝修以木系為主,牆壁掛住日文字句,充滿濃濃既日本風情。串燒封門柳串:口感細嫩,肉味濃郁,油脂較少。牛肋條肉:濃郁牛肉鮮味,肉質鮮嫩多汁,帶有豐富既油脂。豚肉蘆筍卷:豬肉包住脆嫩既蘆筍,豬油脂香濃郁,蘆筍中和油膩感。鹽燒大白鱔:白鱔外皮香脆,調味恰到好處,口感爽口。免治雞肉串:烤得外焦肉嫩,肉質細膩,醬汁加左蛋黃,居酒屋必點。厚燒糲美油揚外層酥脆,帶有濃郁既豆香味,有驚喜既一道菜。日本味噌牛什煮牛雜口感軟嫩入味,味噌湯底濃郁香醇,每一口都充滿豐富既味道。燒油甘魚鮫魚肉油脂豐富,烤得外焦內嫩,口感細膩,魚肚部分特別嫩滑,帶有豐富既油香味。北海道蟹肉湯飯蟹肉湯飯用料十足,米飯吸收了蟹肉和湯汁既精華。

串燒
封門柳串:口感細嫩,肉味濃郁,油脂較少。
牛肋條肉:濃郁牛肉鮮味,肉質鮮嫩多汁,帶有豐富既油脂。

豚肉蘆筍卷

鹽燒大白鱔:白鱔外皮香脆,調味恰到好處,口感爽口。

免治雞肉串

厚燒糲美油揚
外層酥脆,帶有濃郁既豆香味,有驚喜既一道菜。

北海道蟹肉湯飯
蟹肉湯飯用料十足,米飯吸收了蟹肉和湯汁既精華。
豚肉蘆筍卷
免治雞肉串
北海道蟹肉湯飯
🐾Hea Ha Hea Ha 居酒屋趁夜晚諗住同朋友去尖沙咀啤一啤🍻,所以就揀咗呢間日系居酒屋~ 餐廳裝修行日式簡約路線,眾多日文poster標語令人彷彿置身於日本,氣氛一流!而且Sappro生啤一杯只要$58~ 好抵唐揚炸白鱔炸粉夠薄身白鱔肉質嫩滑,外脆內軟好滋味~ 再加上蛋黃醬別具風味串燒雞皮炸到夠乾身,鹹鹹香脆口感配酒一流燒翠肉瓜燒到唔會太乾身恰到好處,翠玉瓜本身的鮮甜蔬菜口感令人開胃燒日本豬腸口感煙靭有咬感,而且唔會腥,非常入味豚肉車厘茄卷車厘茄外皮香脆果肉Juicy,外皮包裹着的豚肉帶來鹹甜滋味好食燒牛小排牛味香濃唔會韌,油脂濃厚入口甘香美國牛肋骨肉肉質結實彈牙,濃香調味令人想一吃再吃,是日最愛熊本豬腩肉串大大嚿夠咬感而且肉質軟嫩入味燒連殼廣島蠔𤐶肉結實,juicy 多汁Hea Ha Hea Ha 居酒屋 (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷10號9樓
🐾Hea Ha Hea Ha 居酒屋
唐揚炸白鱔
串燒雞皮
炸到夠乾身,鹹鹹香脆口感配酒一流
燒翠肉瓜
燒到唔會太乾身恰到好處,翠玉瓜本身的鮮甜蔬菜口感令人開胃
燒日本豬腸
口感煙靭有咬感,而且唔會腥,非常入味
燒牛小排
牛味香濃唔會韌,油脂濃厚入口甘香
美國牛肋骨肉
肉質結實彈牙,濃香調味令人想一吃再吃,是日最愛
大大嚿夠咬感而且肉質軟嫩入味
燒連殼廣島蠔
𤐶肉結實,juicy 多汁

Hea Ha Hea Ha 居酒屋 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷10號9樓
尖沙咀寶勒巷向來不乏美食,系呢座大廈有間居酒屋🏮知名度吾高但質素高!環境好有日本氣氛🇯🇵試咗吾同日式料理亦具有相當風味~✿ 脆米流心芝士波 $38個名又幾過癮🤭表面脆米香脆可口,裡面流心芝士好邪惡呀😈🧀當系餐前小食十分不錯👍🏼✿ 炸雞皮餃子 $58雞皮餃子好吸引🤤次次喺日本餐廳見到都會叫😁外皮雞皮部分香脆而不油膩,鎖住肉汁同日式野菜味道更昇華🐔✿ 玉子燒 $68玉子燒系好多居酒屋都有,但好食真系冇乜,呢度玉子燒我真系覺得驚嘆😳味道可以咁香甜💛蛋汁超juicy😋蛋味十分濃郁🥚系呢度必叫!✿ 熊本豬腩肉串 $58來自熊本要試試佢🐷豬腩肉黎講,平時食豬肉會吾食肥肉部分,呢度仲用黎做串燒😮油脂超豐富,肉質肥美軟稔。✿ 鹽燒大白鱔 $78鹽燒白鱔系日式串燒好受歡迎,外皮脆卜卜,白鱔肉有口感又多汁。✿ 鹽燒油甘魚鮫 $158另一半最愛油甘魚鮫,魚皮同樣系脆卜卜,魚肉好嫩滑🐟魚肉仲系熱辣辣🔥✿ 鰻魚飯 $138鰻魚大家都愛,鰻魚口感軟稔,每一口亦食到香濃鰻魚汁味道🤎軟稔得黎又做到啖啖肉,同醬汁同白飯撈勻十分滋味😋✿ 北海道蟹肉湯飯 $108食材來自北海道要試試了,蟹肉一絲絲好新鮮清甜🦀湯飯好開胃好快

✿ 脆米流心芝士波 $38

炸雞皮餃子 $58

✿ 玉子燒 $68

✿ 熊本豬腩肉串 $58

✿ 鹽燒大白鱔 $78

✿ 鹽燒油甘魚鮫 $158

✿ 鰻魚飯 $138

✿ 北海道蟹肉湯飯 $108
食材來自北海道要試試了,蟹肉一絲絲好新鮮清甜🦀湯飯好開胃好快就食曬🍚
2024-10-26
  • 玉子燒
2024-10-29 35 瀏覽
小編今次同老婆嚟到呢一間位於尖沙咀嘅日式居酒屋食晚餐,小編order咗炸雞皮餃子,脆米流心芝士波,燒白鱔,熊本豬腩肉,玉子燒,鹽燒油甘魚鮫,北海道蟹肉湯飯,同埋招牌鰻魚飯。串燒每樣嘢都好新鮮,尤其是燒白鱔風味十足,炸雞皮餃子,絕對值得一試,小編特別推薦鹽燒油甘魚鮫,味道烹調得相當出色。另外,北海道蟹肉湯飯同埋招牌鰻魚飯,亦都係烹調得相當美味,再加上店員好好嘅招呼,成餐飯到好愉快,嘢食好味再加上服務又好,大家不妨一試。

• 鹽燒大白鱔
  • 北海道蟹肉湯飯