2021-06-24
朋友好鍾意食鷄翼,她今日特登帶左我去wingman話同我分享美味的鷄翼!一去到餐廳已經滿座,好彩我地都book到位,如果唔係應該要失望而回。餐廳都好好多外國同香港人,想不到大家都為了鷄翼而瘋狂。呢度的鷄翼口味都成10幾款,多到眼花遼亂啊!我地叫左兩款鷄翼同一個鷄肉漢堡。水牛鷄翼和田園風鷄翼:食落去鷄翼感覺完全不油膩,沒有炸粉但外皮依然好香脆!水牛鷄翼有辣同不辣,我地選擇了不辣的。水牛味道酸酸的雖然不辣但依然能感受到食水牛鷄翼刺激的味道,令人非常開胃,不知不覺好快就食完。田園風鷄翼:田園風鷄翼係Sour cream味的,味道咸咸香香的不會覺得很酸。令人意外的餐廳用葱來調味和點綴,除了令人增加食欲之外,咸咸香香的味道和葱的味道出其的夾。鷄肉漢堡的麵包口感很柔軟,鷄肉夠厚之餘口感非常嫩滑!而且脂肪不多啖啖都係肉。中間的青瓜絲味道清晰,可減低油膩感,除了鷄翼之外想不到漢堡都咁出色。怪不得經常這麽多人。